Jönköpings Södra och Arbetsförmedlingen Jönköping tecknar ett lokalt samarbetsavtal som syftar till att få människor i utanförskap i sysselsättning och då primärt i en roll riktat mot Jönköpings Södras ungdomsverksamhet.

– I ett första skede handlar det om att skapa en roll i organisationen som kan bidra med praktisk hjälp i samband med vår dagliga ungdomsverksamhet samt vid till exempel genomförandet av cuper och utbildningar, säger Jönköpings Södras klubbchef Fredrik Ståhl.

Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) och Arbetsförmedlingen (AF) har sedan tidigare tecknat ett centralt avtal som är en del i klubbarnas ambition att lyfta fram och utveckla klubbarnas samhällsengagemang. Genom samarbetet med AF vill klubbarna i Allsvenskan och Superettan bland annat skapa meningsfull sysselsättning för människor i utanförskap.

Som förlaga finns Malmö FF:s Karriärakademin och IF Elfsborgs Jobb Tillsammans som båda är projekt som lyckats nå personer långt utanför arbetsmarknaden. Hela 23 av 32 SEF-klubbar har visat intresse av att skriva lokala överenskommelser med Arbetsförmedlingen och i våras blev GIF Sundsvall den första klubben att göra det. Efter det har Östers IF och IK Sirius tecknat lokala avtal med sin Arbetsförmedling och Jönköpings Södra är nu den fjärde klubben att göra detsamma.

På sikt ska Jönköpings Södra utveckla samarbetet med Arbetsförmedlingen till att innehålla aktiviteter där Jönköpings Södra bidrar till kontakt mellan arbetssökande och företag inom sitt eget nätverk. Allt inom ramen för föreningens ambition att bidra och synliggöra värdet av ”Södra i samhället”.

Läs mer på Jönköpings Södras hemsida.