Föreningen Svensk Elitfotbolls nya Generalsekreterare heter Johan Lindvall. Johan kommer närmast från rollen som VD för Visby Golfklubb och har tidigare varit sponsorchef och varumärkeschef i Svenska Spels koncernledning samt arbetat på Destination Gotland. De senaste sex åren har han även suttit i styrelsen för Elitfotboll Dam.
– Jag är väldigt stolt över att få leda Svensk Elitfotboll framåt, säger en glad Johan Lindvall. 

Rekryteringsprocessen har pågått sedan innan årsskiftet och är nu i mål i och med rekryteringen av Johan.
– Vi har haft en gedigen process med bra stöd från professionella rekryterare med god erfarenhet av den här typen av tillsättningar. Styrelsen är väldigt nöjda med rekryteringen av Johan. Efter elva år på Svenska Spel och sex år i EFD:s styrelse så har han byggt ett brett kontaktnät och har en god kännedom om fotbollen och dess mekanismer. Samtidigt har han inte varit så djupt inne i vår rörelse vilket gör att han kan kombinera insikterna med ett värdefullt utifrånperspektiv, säger Simon Åström, ordförande i Svensk Elitfotboll och fortsätter. 

– Johan är en stark och tydlig ledare och en person med mycket empati. Vi är övertygade om att han har det ledarskap som krävs för rollen. Han kommer få den interna organisationen att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt och hans egenskaper kommer också vara viktiga i arbetet med att utveckla relationerna för att vårda och stärka sammanhållningen inom hela elitfotbollen och med övriga intressenter. Johan är dessutom starkt kommersiellt orienterad, något vi tycker är viktigt utifrån den fortsatta utvecklingsresa vi vill göra med våra ligor och klubbar.

Johan Lindvall har en bakgrund som sportjournalist där han bland annat bevakat elitfotbollen nära. Utöver en lång tid på Svenska Spel och arbetsgivare som Destination Gotland och Generate Partnerships har han även arbetat på styrelsenivå som bland annat ordförande för Gotlands Besöksnäring och i Elitfotboll Dam.

– Jag har jobbat direkt och indirekt med svensk fotboll under 25 års tid och att nu få möjligheten att jobba professionellt med utvecklingen av svensk elitfotboll känns oerhört stimulerande, menar Johan. 

– Nu vill jag bara köra igång och träffa mina nya kollegor, styrelsen, partners, alla klubbar och supportar runt om i landet, säger Johan.

Svensk Elitfotbolls nuvarande Generalsekreterare, Mats Enquist, lämnar sin post i samband med årsmötet den 24 mars. Det är ännu inte klart när exakt Johan Lindvall tillträder sin nya roll. Under övergångsperioden kommer Lena Engström, idag Operativ chef på Svensk Elitfotboll, att vara tf Generalsekreterare. Mats Enquist finns kvar som strategisk rådgivare till styrelsen.