Säsongen är över men för dig som inte kan få nog så fortsätter kampen i din telefon. Fotbollskampen är tillbaka, bättre och snabbare. Ta chansen att visa dina vänner vem som kan mest om Allsvenskan och Superettan.

Nu nylanserar vi frågesportsappen Fotbollskampen. Appen Fotbollskampen släppte Svensk Elitfotboll, C More och Svenska Spel för första gången i april men nu är det dags att ta del av en uppgraderad version med bland annat nya frågor och svar. I våras hade vi 25 000 nedladdningar vilket överbelastade appen, men nu är den alltså uppskalad och uppfräschad.

Fotbollskampen är frågesporten framtagen av fans till fans som sätter kunskaperna om svensk elitfotboll på prov. Med över 10 000 frågor i tio kategorier får nu Allsvenskans och Superettans supportrar chansen att briljera med sitt fotbollskunnande och samtidigt hjälpa sitt lag till toppen.

Fotbollskampen är en hyllning till den svenska fotbollshistorien med fokus på Allsvenskan och Superettan. Det finns över 10 000 frågor i spelet som har delats in i tio kategorier, däribland Historia, Spelare och Samtid. Frågorna har delvis genererats av fansen och så kommer det förhoppningsvis att fortsätta. Fotbollskampen är en app av fansen, till fansen.

Som spelare tävlar man för sitt favoritlag i Allsvenskan eller Superettan, eller som allmänt fotbollsintresserad, och klättrar uppåt i skicklighetsnivåerna – från Nybörjare till Legend. I appen kan den som spelar också följa rankingen och se hur fotbollskunskaperna står sig mot kompisarnas eller hur ens klubb står sig mot andra klubbar.

Fotbollskampen är gratis i sin ursprungsversion, men inom kort går det att uppgradera till premium – utan reklam och med flera förmåner. I premiumversionen går hälften av Svensk Elitfotbolls intäkter direkt till ungdomsverksamheten i spelarens favoritklubb.

Exempel på fråga: ”Vilken klubb kallas makrillarna”?

Appen hittar du i App Store eller Google Play. Du kan också läsa mer på allsvenskan.se/fotbollskampen
Läs mer om Fotbollskampen här: http://www.svenskelitfotboll.se/smakstart-for-fotbollskampen/

Fakta Fotbollskampen:
Svensk Elitfotboll har tillsammans med C More och Svenska Spel gjort frågesportappen Fotbollskampen. Appen är ett spel med frågor med fokus på Allsvenskan och Superettan för alla som älskar att glänsa – även utanför planen.
* Över 10 000 frågor om Allsvenskan och Superettan
* Roliga kategorier, däribland Dåtid, Spelare och Samtid
* Tävla mot andra supportrar i din favoritklubb och koras till bäste supportern
* Följ rankingen och se hur dina fotbollskunskaper står sig mot dina kompisar och andra i din klubb
* Uppgradera till Premium så går hälften av SEFs intäkter till ungdomsverksamheten i din favoritklubb
* Skriv egna frågor till oss. Det gör spelet ännu roligare och ger dig dessutom extra poäng

Påbörja din kunskapsresa och gå från nybörjare till legendar innan du till slut kan anta dig epitetet mästare i fotbollskunskap.

Lycka till!