Sommaren går in på sin tredje månad och det är dags att utse och belöna de bästa prestationerna i Allsvenskan och Superettan. Här är kandidaterna till Månadens spelare.

I Allsvenskan är skytteligaledaren Jordan Larsson i IFK Norrköping en av tre kandidater till utmärkelsen. Det är också Djurgårdens försvarare och lagkapten Marcus Danielson och Hammarby IF:s Alexander Kacaniklic.

I Superettan delas utmärkelsen ut för både juni och juli och vinnaren blir en ”Sommarens spelare” i Superettan. Detta eftersom ligans uppehåll delade upp båda månaderna. De nominerade är Gustav Ludwigson i Örgryte IS, Christian Kouakou i IK Brage och Rasmus Wiedesheim-Paul i Halmstads BK.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler underkommande omgång av Allsvenskan och Superettan.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
Allsvenskan:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK

Superettan:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF