IK Sirius stjärna Kingsley Sarfo har tagit Allsvenskan med storm och som en konsekvens av hans fina säsongsinledning så röstades han också fram som Månadens spelare i Allsvenskan för april.
– Jag bara gör mitt bästa och det känns bra, säger Sarfo till allsvenskan.se

Det är en ganska fåordig men glad Kingsley Sarfo som tar emot gratulationerna till utmärkelsen Månadens spelare.
– Jag gillar inte uppmärksamhet, jag vill fokusera på fotbollen och göra jobbet, men det är klart att jag är glad att få detta pris. Tack så mycket. Det sporrar mig att jobba hårdare.

Den 22-årige Ghanamittfältaren kom till Sverige och BW90 inför säsongen 2014. Under sommaren värvade Sirius Sarfo och sedan dess har han varit med och spelat upp Uppsalaklubben i Allsvenskan. 2016 utsågs Sarfo till den bäste mittfältare av spelarna själva och nu blir han alltså Månadens spelare, utvald av bland annat samtliga lagkaptener för de allsvenska lagen.

– Det var inte mitt val att komma till Sverige men jag fick höra att det var bra att utvecklas här och Sverige passar mig bra. Det känns som att jag har kommit till rätt ställe. Det är otroligt att jag får den här utmärkelsen efter min första månad i Allsvenskan. Jag har en bra känsla och jag har mer att ge.

I den allsvenska premiären mot Djurgården så blev Kingsley Sarfo matchhjälte när Sirius något överraskande vann på bortaplan.

– Jag gjorde två mål och vi vann. Det var en stor match mot ett stort lag, jag älskade den. Allsvenskan är svårare än Superettan men nu har jag testat och jag gör ingen stor sak av det. Jag gör mitt bästa och det känns bra.

Framöver drömmer Kingsley Sarfo om de stora ligorna i Europa och han tycker att Sirius är en bra miljö att stanna och utvecklas i innan han är redo att ta steget. Det ryktas om att bland annat Manchester City redan nu ska vara efter Sarfo men ghananen tar en dag i taget.

– Jag vill ha en bra karriär. Det finns en plan och jag vill tillhöra de allra bästa ligorna. Jag slåss för det och stannar i Sverige så länge det behövs innan jag är redo att gå vidare. Vi får se vad som sker när sommarfönstret öppnar.

Som en del av Månadens spelare så erhåller vinnaren 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett av klubbens samhällsengagemang. Sarfo känner till Nattfotbollen och säger spontant att pengarna går dit, men han vill inte bestämma sig redan nu, och vi får anledning att återkomma längre fram.

– Jag tror det blir nattfotbollen, men jag måste läsa på mer först.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan är ett samarbete mellan Svensk Elitfotboll, Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.Vinnaren blir utvald av en jury bestående av samtliga lag i Allsvenskans lagkaptener samt Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4/C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman(Aftonbladet).Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Vinnare 2016:
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF
Augusti: Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
September: Alexander Isak, AIK
Oktober: Viktor Claesson, IF Elfsborg