IK Sirius allsvenske debutant Kingsley Sarfo är Månadens spelare i Allsvenskan i april. Sarfo har tagit Allsvenskan med storm och gjorde tre mål på sex matcher.
– Jag är otroligt glad att jag får den här utmärkelsen. Det sporrar mig att jobba hårdare, säger Sarfo till allsvenskan.se

Kingsley Sarfo utsågs förra säsongen till Superettans bästa mittfältare av spelarna själva och debutsäsongen i Allsvenskan kunde inte ha börjat bättre när han gjorde två mål när Sirius besegrade Djurgården på bortaplan i premiären. Det är också matchen han själv kommer ihåg mest under april månad.

– Jag gjorde två mål och vi vann. Det var en stor match mot ett stort lag, jag älskade den, säger Sarfo.

Efter premiären har det blivit ett mål till, mot Kalmar, för Sarfo och ghananens kvalitéer har uppmärksammats runt varje match som Sirius har spelat.

– Jag är hemskt tacksam för att bli Månadens spelare i Allsvenskan. Det är en bra debut i ligan. Det är svårt jämför med Superettan men jag gör ingen stor sak av det. Jag gör mitt bästa och det känns bra, men det finns mer att ta av.

Sarfo vinner utmärkelsen Månadens spelare i hård konkurrens med Malmö FF:s Pawel Cibicki och Djurgårdens Magnus Eriksson. Förutom äran så får Sarfo också 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i IK Sirius.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan är ett samarbete mellan Svensk Elitfotboll, Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.Vinnaren blir utvald av en jury bestående av samtliga lag i Allsvenskans lagkaptener samt Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4/C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman(Aftonbladet).Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler.

Vinnare 2016:
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF
Augusti: Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
September: Alexander Isak, AIK
Oktober: Viktor Claesson, IF Elfsborg