Svensk Elitfotboll (SEF) har beslutat att tidigarelägga en utbetalning till medlemsklubbarna. Detta för att hjälpa och stötta klubbarna och deras verksamheter i dessa tuffa tider som Coronaviruset innebär.

Igår kväll höll Svensk Elitfotbolls styrelse ett extrainsatt möte. En av frågorna som diskuterades var en förändring av SEF-utbetalningarna till klubbarna i Allsvenskan och Superettan eftersom spridningen av Coronaviruset har fått stora konsekvenser för elitklubbarnas verksamhet.
 
Svensk Elitfotbolls styrelse har därför beslutat att tidigarelägga en del av den första utbetalningen till klubbarna. Detta för att hjälpa och stötta klubbarna och deras verksamheter i dessa tuffa tider. 

– Vi gör naturligtvis allt vi kan för att stötta våra klubbar. Genom vårt långsiktiga arbete med våra partners har vi nu möjlighet att hjälpa till i denna extraordinära och svåra situation, säger Mats Enquist, generalsekreterare på SEF.
 
– Vi förstår att klubbarna hamnat i en väldigt utsatt situation och för oss som ansvarsfull partner var det självklart att räcka ut handen till SEF:s medlemmar och stå bakom detta, säger Per Carlander, Country Manager på Unibet Sverige. 

Detta innebär att Svensk Elitfotboll redan idag betalar ut en tredjedel av aprilutbetalningen till klubbarna. Resterande två tredjedelar betalas ut i slutet av april.