"

Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll

"

<

eAllsvenskan

eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där allsvenskans och några av Superettans största klubbar deltar och gör upp om titeln och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. 2019 avgjordes ligan den 25 maj med en finaldag på Annexet i Stockholm, där Malmö FF blev svenska mästare av eAllsvenskan 2019.

Just nu på den andra säsongen av eAllsvenskan. Total deltar 20 klubbar. Bland dessa återfinns hela nio nykomlingar i form av Degerfors IFIF ElfsborgKalmar FF, IFK NorrköpingNorrby IFIK SiriusTrelleborgs FFVästerås SK, och Östers IF. De lag som återvänder är AIKDjurgårdens IFAFC EskilstunaHammarby IFHelsingborgs IFBK HäckenJ-SödraMalmö FFGIF SundsvallÖrgryte IS och Örebro SK. Samtliga deltagande lag kommer att ställa upp med minst två professionella FIFA-spelare som ska försöka spela hem ligatiteln under säsongsfinalerna som avgörs under den andra helgen i maj.

Format

OM eALLSVENSKAN SÄSONG 2:
• Ligan innehåller 20 klubbar
• Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare
• Ligan pågår under två månader med början den 10 mars.

Fas 1: Onlinespelet spelas i ett Swiss-format, i fyra omgångar med bäst av fem i varje. Inför första rundan sker en lottning om vem som möter vem, och i kommande omgångar matchas man mot en motståndare med liknande förutsättningar. Ett lag som vinner första rundan kommer att möta en annan vinnare, ett lag som förlorar kommer möta ett annat lag som förlorat o.s.v.. Varje spelare kommer att max kunna spela tre matcher i en omgång, och som mest två matcher i rad.

Fas 2: I studiogruppspelet lottas sedan lagen in (utefter seedning från onlinespelet) i fyra olika grupper om fem lag i varje, där man möter alla lag I gruppen en gång. De två främsta i varje grupp går sedan vidare till finalspelet. Varje omgång i studiogruppspelet består av två matcher (med två olika spelare). En totalvinst över två matcher ger tre poäng, vid lika ställning siffermässigt efter två matcher slutar det oavgjort med en poäng var.

Fas 3: De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen som spelas under andra helgen i maj. Kvartsfinal och Semifinal spelas enligt samma upplägg som i Studiogruppspelet, i Finalen avgörs det i bäst av tre matcher.

• Vinnande lag blir svenska mästare eAllsvenskan 2020 och erhåller 200 000 kronor. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 400 000 kronor.
• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA 20 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Team-läget. Under studiogruppspel och finalspel används så kallade superkonton där alla spelare i FUT-läget finns tillgängliga.
• eAllsvenskan är en del av EA SPORTS FIFA 20 Global Series, vilket innebär att ligan ger rankingpoäng i jakten på att kvalificera sig in till FIFA eWorld Cup-finalspelet.