"

Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll

"

<

eAllsvenskan

eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där Allsvenskans och några av Superettans största klubbar deltar och gör upp om titeln.

eAllsvenskans femte säsong avgjordes i mitten av maj 2023 genom att Malmö FF blev mästare för andra gången. Turneringen spelades med ett helt nytt format, med fristående event som avgjorde i ett Double Elimination-upplägg, där lagen dels tävlade om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlade poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet.

Den totala prispotten är på 200.000 kr, och utöver pengarna föräras vinnarna även med Play-in-platser till EA SPORTS FIFA 23 Global Series Playoffs.

Malmös väg till guldet gick via seger mot Hammarby IF i kvartsfinal med 1-0 totalt, som man sedan ånyo besegrade i semifinal med 5-3 totalt (HIF hade som Topp-4-lag en andra chans att nå semin, vilket man gjorde via seger mot Trelleborg).

Finalen spelades i bäst av tre matcher, och första mötet lagen emellan vann MFF:s Hugo ”Bauza” Borstam övertygande med 5-0 mot AIK:s Tom ”Dyziq” Johansson. Danske Alen ”Arrow” Barakovic tog sedan ytterligare en nolla för skånelaget, när han i andra matchen slog Emil ”Lirexi04” Strängby, och saken var klar.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter, TikTok och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.

Format

OM eALLSVENSKAN SÄSONG 5:
• Ligan innehåller 13 klubbar
• Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare
• Ligan startar den 17 november 2022 och pågår fram till våren 2023.

eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event som avgörs i ett Double Elimination-upplägg, där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet i vår.

Regerande mästarna IFK Göteborg ska försöka försvara sin titel och kommer att utmanas av AIK, AFC Eskilstuna, Degerfors IF, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IK Sirius, Malmö FF, Trelleborgs FF, comebackande IF Elfsborg och Varbergs BoIS samt de för eAllsvenskan nya bekantskaperna Mjällby AIF och IFK Värnamo.

Totalt blir det fem delevent, en blandning av på plats och online – alltid på lördagar. Det första eventet kommer att avgöras på det nya e-sportcentret FUZED i Helsingborg lördag 19 november, med event- och sändningsstart 12.00.

Den totala prispotten är på 200.000 kr, och utöver pengarna föräras vinnarna även med Play-in-platser till EA SPORTS FIFA 23 Global Series Playoffs.

Eventdatumen för eAllsvenskan Säsong 5
#1 – Lördag 19 november, FUZED i Helsingborg
#2 – Lördag 3 december
#3 – Lördag 28 januari
#4 – Lördag 25 februari
#5 – Lördag 11 mars

Exakt tid och spelplats för event 2-5 bekräftas längre fram i tiden, likaså när och var finalspelet framme i vår ska avgöras. Lag 1-6 kvalificerar sig direkt till finalspel, de som hamnar på platserna 7-10 spelar ett playoff om de sista två platserna.

eAllsvenskan kommer att sändas via såväl YouTube som Twitch.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter, TikTok och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.