"

Tillsammans utvecklar vi svensk elitfotboll

"

<

eAllsvenskan

eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där Allsvenskans och några av Superettans största klubbar deltar och gör upp om titeln och en plats till världsmästerskapet FIFAe World Cup.

eAllsvenskan är en officiellt kvalificerande liga i EA SPORTS FIFA 22 Global Series, som förser den högst placerade deltagaren med en plats i EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs.

2019 avgjordes ligan den 25 maj med en finaldag på Annexet i Stockholm, där Malmö FF blev Svenska Mästare av eAllsvenskan 2019. 2020 stod Örgryte IS som slutsegrare efter två raka segrar mot Malmö FF. 2021 återupprepade Örgryte IS bedriften och tog sitt andra raka guld, denna gång efter finalseger mot AIK.

Efter stor finaldramatik blev IFK Göteborg med Simon ”Zimme” Nystedt & Stefan ”iStefko” Curic Svenska Mästare i FIFA 22 säsong 4, 2022, när de besegrade Örgryte IS med 2-1 i matcher i eAllsvenskans final.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter, TikTok och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.

Format

OM eALLSVENSKAN SÄSONG 4:
• Ligan innehåller 14 klubbar
• Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare
• Ligan startar den 10 november 2021 och pågår fram till våren 2022.

Nytt för Säsong 4 är att eAllsvenskan spelas i en rak serie där alla möter alla. De fyra högst placerade lagen går sedan direkt till kvartsfinal, medan lag 5–12 spelar om de sista fyra platserna till slutspelet i vår. Där ska det göras upp om titeln som Sveriges bästa klubb och en prispott på 200.000 kronor.

eAllsvenskan drivs av DreamHack Sports Games och kommer att sändas live på onsdagar via såväl YouTube som Twitch – med start för huvudsändningen 19.00.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter, TikTok och Instagram samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.