När den ”vanliga” svenska fotbollssäsongen tar slut, tar den digitala vid. Den 19 november är det nämligen säsongspremiär för eAllsvenskan – denna gång med ett helt nytt format där 13 deltagande klubbar gör upp om titeln som landets främsta på EA SPORTS FIFA 23. 

Regerande mästarna IFK Göteborg ska försöka försvara sin titel och kommer att utmanas av AIK, AFC Eskilstuna, Degerfors IF, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IK Sirius, Malmö FF, Trelleborgs FF, comebackande IF Elfsborg och Varbergs BoIS samt de för eAllsvenskan nya bekantskaperna Mjällby AIF och IFK Värnamo.

eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event som avgörs i ett Double Elimination-upplägg, där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet i vår. 

Totalt blir det fem delevent, en blandning av på plats och online – alltid på lördagar. Det första eventet kommer att avgöras på det nya e-sportcentret FUZED i Helsingborg lördag 19 november, med event- och sändningsstart 12.00. 

Den totala prispotten är på 200.000 kr, och utöver pengarna föräras vinnarna även med Play-in-platser till EA SPORTS FIFA 23 Global Series Playoffs.

eAllsvenskan kommer att sändas via såväl YouTube som Twitch. 

– Det ska bli väldigt kul att dra i gång denna femte säsong av eAllsvenskan med ett nytt spännande format – och framför allt att vi nu har möjligheten att komma ut till klubbar och fans och bjuda på fler event på plats, säger Svensk Elitfotbolls Projektledare för eAllsvenskan, Nicklas Mether.

Eventdatumen för eAllsvenskan Säsong 5
#1 – Lördag 19 november, FUZED i Helsingborg
#2 –  Lördag 3 december
#3 –  Lördag 28 januari 
#4 –  Lördag 25 februari
#5 – Lördag 11 mars

Exakt tid och spelplats för event 2-5 bekräftas längre fram i tiden, likaså när och var finalspelet framme i vår ska avgöras. Lag 1-6 kvalificerar sig direkt till finalspel, de som hamnar på platserna 7-10 spelar ett playoff om de sista två platserna. 

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter, Instagram och TikTok samt på #eAllsvenskan och eallsvenskan.gg.

Kontakter:
Svensk Elitfotboll:
Nicklas Mether
+46 709 75 99 71 | nicklas.mether@svenskelitfotboll.se

ESL FACEIT Group:
Per Sjölin, Senior Communications Manager
press@efg.gg

DreamHack Sports Games
DreamHack Sports Games är ett varumärke under ESL FACEIT Group (EFG). Mer information om EFG finns på eslfaceitgroup.com