Malmö FF är en av fem klubbar i Europa som kan vinna EFDN:s More than football award. Priset går till den klubb som gjort den bästa samhällsinsatsen i europeisk fotboll.

Malmö FF som är nominerat för sitt arbete med Grundskolefotboll mot rasism är en av fem finalister till More than football, tillsammans med Club Brügge, Legia Warszawa, Borussia Dortmund och Pro League.

– Det känns helt fantastiskt att vårt gemensamma arbete med Grundskolefotboll mot rasism uppmärksammas internationellt. Konkurrensen är stenhård mot fyra andra starka bidrag men vi är otroligt glada att vi kommit så här långt, säger Karin Heri, ansvarig för MFF i samhället hos Malmö FF.

European Football for Development Networks (EFDN) är ett nätverk bestående av fotbollsklubbar och ligor från hela Europa där inriktningen ligger på det sociala arbetet som klubbarna bedriver. Klubbarna inom EFDN samarbetar med varandra, utbyter erfarenheter och information samt driver det konstant allt viktigare sociala arbetet framåt för alla fotbollsklubbar.

Samtliga nominerade kommer hålla ett 15 minuter långt föredrag, för att presentera sina samhällsinsatser, under EFDN:s kommande konferens den 9-11 november och vinnaren kommer där efter att utses av EFDN:s medlemmar.

FOTO: Malmö FF