Elitfotbollens huvudpartner Unibet var på plats på Nätverksarenan i Berlin. Snart tre år in i avtalet så tycker Unibet att de har bra kännedom om liga och klubbar men att det är värdefullt att komma ut och träffa andra partners samt stärka banden till befintliga kontakter.
– Vi har bra dialog med Svensk Elitfotboll och klubbarna men det är många partners som vi inte har träffat och många lokala partners som vi inte känner till. Där ser man verkligen värdet vad fotbollen gör för samhället, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Under drygt två år med Unibet som huvudpartner till Svensk Elitfotboll, Allsvenskan och Superettan har flera projekt sjösatts i arbetet att motverka matchfixning och öka kunskapen kring spel som underhållning och ansvarsfullt spelande. Bland annat har utbildningar för anti-matchfixning och spelansvar tagits fram vilka är obligatoriska för samtliga spelare och ledare i elitklubbarna. Samtliga klubbar har också tillsatt varsin Integrity Officer.

Under Nätverksarenan passar Unibet på att utöka sitt kontaktnät inom svensk fotboll.
– Det är kul vara här i Berlin som huvudpartner och träffa alla andra partners. Vi har bra dialog med SEF och klubbarna sedan tidigare men det är många partners som vi inte har träffat och många lokala partners som vi inte känner till. Där ser man verkligen värdet vad fotbollen gör för samhället. Det är en stor del varför vi tycker det är kul att vara med och jobba med fotbollen, att vi kan vara med och påverka samhället och även ha en möjlighet att nå ut i vår kärnmålgrupp. Vi får ut väldigt mycket värde i vårt sponsorskap med Svensk Elitfotboll i olika dimensioner.

Beskriv nyttan med att vara med på Nätverksarenan
– Att få vara här och få fler kontakter bland klubbarna och förstå hur de jobbar med sina partners, se vilka olika typer av aktiveringar som görs, vilket kommersiellt värde det ger men också samhällsnyttan.

Svensk Elitfotboll har tillsammans med Unibet bestämt sig för att bli ett föredöme i arbetet med att motverka spelmissbruk och matchfixning. Svensk Elitfotboll och Unibet har en stark samsyn gällande ambitioner och en gemensam mission. Tillsammans ska parterna ta samhällsansvar, jobba för sportslig utveckling och konkurrenskraft och alla ska verka för ett ansvarsfullt spelbeteende med ett ansvarsfullt spelutbud.

Dina största intryck från årets Nätverksarenan?
– Det är en kul blandning här i Berlin. Jag är imponerad av föreläsningarna som vi haft under de här två dagarna. Det har varit superlärorikt. Först var det fokus på samhällsnyttan som fotbollen har, blandat med självrannsakan, förståelse och kunskap. Hur ska man jobba med kommunikation? Det är även kul att höra om fotbollens nya teknik. Där finns en spännande framtid som vi ännu inte vet så mycket om.

Vad tar du med dig från Nätverksarenan 2022?
– Framför allt en massa nya kontakter och många nya relationer som vi kan bygga vidare på med sponsorskapet, och expandera det sponsorskap vi har med SEF och klubbarna, och ta det till nya nivåer.

Läs mer om Nätverksarenan här