Ifrågasatt i inledningen av säsongen, men senare ett av Allsvenskans största utropstecken. Efter Vidar Örn Kjartanssons insatser för Malmö FF under juli har anfallaren röstats fram till Månadens Spelare i Allsvenskan.
– Det är en stora ära för mig, säger han. 

Nye tränaren Allan Kuhns Malmö FF fick en skakig start i Allsvenskan 2016. Två förluster under de tre inledande omgångarna räckte för att få fart på kritiken. Frågor började också ställas om klubbens nye anfallare, islänningen Vidar Örn Kjartansson. Skulle han få fart på målskyttet?

Det skulle han.

Efter 17 omgångar leder Kjartansson skytteligan med tolv gjorda mål, någonting som varit starkt bidragande till att Malmö FF nu toppar tabellen.

Under juli månad nätade Vidar Örn Kjartansson i två av Malmös tre matcher. Borta mot AIK satte han ledningsmålet (1–1 till slut) och hemma mot Kalmar FF blev han poängräddare med en sen kvittering (1–1).

– Som lag har vi spelat riktigt bra de senaste veckorna. Och jag också. Det är en bra känsla. Men jag är bara killen som gör målen – mina lagkamrater har en stor del i det här också. Precis som tränarna och fansen. Jag vill tacka dem alla för deras del i det här, säger han till allsvenskan.se.

ornen

Om månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.