Svensk Elitfotbolls, C Mores/TV4:s och Svenska Spels gemensamma utmärkelse Månadens spelare går i Allsvenskan in på sin fjärde säsong. Nytt för i år är att utmärkelsen också kommer att delas ut i Superettan.
– Det är på tiden att vi nu också kommer att utse de bästa spelarna även i Superettan, säger Robert Johansson, Kommunikationsansvarig på Svensk Elitfotboll och ansvarig för Månadens spelare.

Månadens spelare i Superettan kommer precis som i Allsvenskan att utses av samtliga klubbars lagkaptener plus utvalda sportjournalister och experter.  Varje jurymedlem sätter poäng på fem spelare; 10, 7, 5, 3, respektive 1 poäng. Spelare får ej rösta på spelare i egna laget.

De tre spelare som fått flest poäng presenteras varje månad som finalister och den spelare som fått allra högst poäng blir vinnare. Vinnaren i Superettan får precis som vinnaren i Allsvenskan 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

– Utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan har fått ett bra genomslag och blivit ett vedertaget begrepp och det är självklart att Spelare i Superettan också ska lyftas fram. Det finns så många spelare som gör ett så fint jobb så att de förtjänar att uppmärksammas, säger Robert Johansson och fortsätter.

– Ett stort tack till Svenska Spel som bidrar med 10 000 kronor till varje vinnare, som de ska skänka till valfritt samhällsengagemang i den klubb där de spelar. Det är en stor uppsida att vi samtidigt som vi utser Månades spelare i ligorna samtidigt kan lyfta fram och visa det fantastiska samhällsengagemang som klubbarna bedriver.

Utmärkelsen delas ut sex gånger per liga under säsongen. April, maj, juni, augusti, september och oktober för Allsvenskan samt april, maj, ”sommaren” (juni/juli), augusti, september och oktober för Superettan.

Vinnande spelare får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Läs mer om alla vinnare i Allsvenskan 2018.

Månadens spelare 2019:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan och Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Alla tidigare vinnare av Månadens spelare:
2018:
April: Jiloan Hamad, Hammarby IF
Maj: Pa Dibba, Hammarby IF
Juli: Saman Ghoddos, Östersunds FK
Augusti: Paulinho, BK Häcken
September: Henok Goitom, AIK
Oktober: Paulinho, BK Häcken

2017:
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken
September: Kim Källström, Djurgården
Oktober: Anders Christiansen, Malmö FF

2016:
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF
Augusti: Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
September: Alexander Isak, AIK
Oktober: Viktor Claesson, IF Elfsborg