Efter drygt 11 år på sin post så meddelar Mats Enquist att han kliver av som generalsekreterare för Svensk Elitfotboll (SEF) i samband med föreningens årsmöte i slutet på mars 2023.
– När Lars-Christer Olsson klev av som ordförande annonserade Mats att han lovade att stanna kvar i två år och nu har han meddelat att avslutet kommer ske i samband med årsmötet i mars, säger Simon Åström, ordförande i Svensk Elitfotboll.

Årsmötet i mars 2023 blir Mats sista som generalsekreterare. SEF:s styrelse leder arbetet med att hitta en ny generalsekreterare. Fram tills dess fortsätter arbetet med nuvarande organisation utifrån de strategier som ligger.

– Det har blivit dags att lämna över stafettpinnen till någon annan nu. Jag har gett allt jag kunnat i den här rollen men varje resa har sitt slut och nu är det dags för någon annan att ta över, säger Mats Enquist.

Även om Mats kliver av sin post efter 2023 års första kvartal så kommer han finnas kvar i en roll som senior rådgivare för att stötta styrelsen och den nya generalsekreteraren under en övergångsperiod.

– Under Mats tid i SEF har han varit med och byggt en modern och professionell organisation som bidragit till att intäkterna mångdubblats. Samverkan med våra supportrar har varit central och Allsvenskan har gått från en rätt bekymmersam marknadsposition till att nu vara Sveriges klart mest populära liga, med nya publik- och intresserekord. Han har navigerat SEF genom många utmaningar och sett till att vi haft en stark utveckling. Mats kommer lämna ett stort tomrum efter sig när han lämnar. Därför känns det bra att vi säkrat upp hans erfarenhet och kompetens som senior rådgivare för att säkerställa en bra övergång till den nya ledningen av SEF, menar Simon Åström och fortsätter.

– Nu påbörjar vi arbetet med att rekrytera vår nästa generalsekreterare som tillsammans med styrelsen, kollegorna och våra föreningar ska driva SEF:s fortsatta utveckling. Styrelsen har ett möte nästa vecka och kommer därefter informera mer om den kommande processen.

Mats inledde sitt arbete på Svensk Elitfotboll under 2012. Under hans ledning har SEF växt från cirka 270 MSEK till cirka 850 MSEK i omsättning och blivit den organisation som den är idag, där SEF också vunnit mark på flertalet positioner utanför fotbollsplanen. 

Mats Enquist kommer under 2023 att tackas av för sina insatser för elitfotbollen i Sverige.

För frågor gällande Svensk Elitfotbolls organisation. Kontakta ordförande Simon Åström på simon.astrom@svenskelitfotboll.se