Superettan 2021 är i mål och det betyder att den andra upplagan av OBOS-tipset också är avgjord. Klubbtävlingen togs hem av Norrby IF och precis som förra säsongen vad det en Bragesupporter som presterade allra bäst individuellt.

OBOS-tipset, som under ´jungfruåret hette ”OBOS-tipset”, erbjuder ett roligt, kostnadsfritt sätt att engagera sig i samband med matcher. Inför varje omgång kan supportrar tippa utfallet i alla matcherna och sedan baseras tabellerna i både klubb- och individuell tävling på det genomsnittliga resultatet över säsongen. Den rafflande jämna klubbtävlingen togs denna gång hem av Norrby IF, vars supportrar med knapp marginal slog, i tur och ordning, IK Brage, GIF Sundsvall och Västerås SK.

I toppen av den individuella tabellen, där de supportrar som tippat bäst och deltagit i 15 omgångar eller mer under året, hittar vi Bragesupportern Hans ”Cola” Johansson som lyckades hålla undan och belönas därför med ett presentkort värt 5000 kronor hos dalaklubben. Hans jagades in i det sista av dubbelt GAIS i form av Jan Sällström och Leif Olsson, som båda i sin tur får presentkort värda 3000 kronor hos de grönsvarta.

Bostadsutvecklaren OBOS är en stor samarbetspartner till svensk elitfotboll både på dam- och herrsidan. Då säsongen 2020 inte lät supportrarna stötta sina lag på plats, och än mindre tillät några organiserade aktiviteter omkring arenorna, ville OBOS gärna bistå klubbarna att erbjuda alternativa sätt att engagera sig. Man tog därför med sig goda erfarenheter från den norska OBOS Ligaen och införskaffade licenser till CrowdManager, ett verktyg för digitala kampanjer, åt alla klubbar i Superettan. I och med detta initierade man även det som nu heter OBOS-tipset och står även för priserna i tävlingen. Trots att publiken nu kommer tillbaka till arenorna fortsätter det populära OBOS-tipset nu i åtminstone ytterligare 2 säsonger.

Slutresultat OBOS-tipset – Klubb 2021

Slutresultat OBOS-tipset – Individuellt 2021

Tillsammans med klubbarna presenterar OBOS även möjligheten att rösta fram matchens lirare från båda lagen i varje match med chans att vinna fina priser

Fakta OBOS-tipset:

Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans Presenting partner OBOS lottar ut 16 stycken ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som tippat flest rätt i omgången. 

Det ackumulerade snittresultatet över säsongen presenteras i en tabell. För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha uppnått minst 15 tippade omgångar. Endast resultaten från deltagarnas 15 bäst tippade omgångar räknas i sluttävlingen. 

OBOS delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris – 5 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
2:a-5:e pris – 3 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb
6:e-20:e pris – 2 000:- i presentkort/värdebevis från sin klubb

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som prisar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen vinner följande från OBOS:

1:a pris – 50 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 25 000:- till din favoritklubb
3-4:e pris – 15 000:- till din favoritklubb

2021 är den andra säsongen med OBOS-tipset.