Warner Bros Discovery var på plats under Svensk Elitfotbolls Nätverksarenan i Berlin. Företaget har rättigheterna för sändningarna från Allsvenskan och Superettan och tycker att det är ett utmärkt tillfälle att ses på träffar som dessa.
– Framför allt vill vi träffas och nätverka. Det är otroligt viktigt för oss att få den här tiden att prata med ligan som är vår viktigaste partner och att också träffar klubbarna och prata vidare, samt även deras partner och se hur vi kan samarbeta framåt, menar Jessica Linnman, nordisk kommunikationschef på Warner Bros Discovery.

Jessica Linnman medverkande även på Nätverksarenan 2020. Då var Discovery ny partner till Allsvenskan och Superettan och Jessica och hennes kollegor lärde sig mycket att vara med och träffa ligorna, klubbarna och alla partners.
– Det är en självklarhet för oss att vara med. Vi fick en bättre insikt i vad som är viktigt för SEF, för klubbarna och för SEF:s andra partners, som självklart är viktiga för oss också. Jag tycker att vi fick en väldigt viktig insikt och det kunde vi sedan ta tillvara på, säger Jessica Linnman.

Precis efter hemkost från Milano så slog pandemin till och lamslog hela världen. Något som så klart också påverkade elitfotbollen i Sverige.
– Det har varit två svåra år i och med att de två första säsongerna var under pandemin. Nu har vi publiken tillbaka på arenorna och vi kan göra den produktionen som vi planerade att göra från början, och har också kunnat förbättra den.

Warner Bros Discovery sänder alla matcher i Allsvenskan och Superettan, varav ett antal matcher i linjära kanaler, på kanal 5, och resten på discovery+. Warner Bros Discovery har ett sexårsavtal med drygt tre säsonger kvar. Jessica Linnman är väldigt nöjd med hur sändningarna utvecklats efter att pandemin tog slut.

– Under pandemin kunde vi inte skicka så mycket folk till arenan som vi ville göra så det känns fantastiskt att kunna göra det nu, och vi har ett otroligt bra partnerskap med klubbarna. Det är de som gör att vi kan visa upp den här världen som vi annars inte får ta del av. Det är de som gör att vi kan komma närmare klubbarna, närmare spelarna, tränarna, domarna, gör att vi kan förmedla en otroligt fin upplevelse för tittarna. Det är det som bygger Allsvenskan och Superettan.

Det Jessica tar med sig från Nätverksarenan i Berlin är att det här är så viktigt att man får tid att prata med andra deltagare.
– Det är jätteintressant att höra föredrag, föreläsningar, att få insikter, men jag tror ändå att det viktigaste är att få den här möjligheten att sitta ner och prata och träffa flera personer på riktigt.

– Vårt fokus på Nätverksarenan ligger på nätverkande, helt klart. Det i sin tur kan leda till affärsmöjligheter, men fokus är att komma närmare och prata och förstå vad som är viktigt för alla i den här verksamheten.

Läs mer om Nätverksarenan här