Efter ett dramatiskt slutspel i eAllsvenskan stod till sist förhandsfavoriterna pall för trycket – och med två raka segrar mot regerande mästarna Malmö FF kan nu Örgryte IS titulera sig bäst i Sverige på FIFA 20!

Örgryte har gått obesegrade hela turneringen igenom, men var trots det på vippen att åka ut redan i gruppspelet när bara ett ynka mål i sista matchen mot IFK Norrköping hade varit skillnad mellan avancemang eller fiasko. Den gången gick det vägen, och det fortsatte med marginalerna på rätt sida slutspelet igenom.

Det började med att man slog IK Sirius i kvartsfinal med totalt 4-1, vilket tog laget vidare till semifinal mot överraskningen Helsingborgs IF, som stod för turneringens stora knall när de plockade ner gruppspelets främsta lag BK Häcken med svenska FIFA-legendaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje och Sveriges nu kanske största stjärna i Olle ”Ollelito” Arbin. Helsingborg lyckades skaka Örgryte i semifinalen också, men kom till sist inte närmre än 3-2. 

Finalen inleddes med mötet mellan William ”Dejex” Berg för Örgryte och Simon ”Zimme” Nystedt för Malmö. 1-1 var ställningen vid full tid, där Zimme hade bommat en straff. Dejex fick in 2-1 på övertid, och Malmö-Zimme lyckades inte kvittera, trots en ny straff och otaliga chanser i slutminuterna. 

Kontrollen gick så vidare till en av de som presterat bäst globalt – 14:e rankade Oliver ”OliBoli7” Uttgren. Han lyckades hålla nerverna i styr mot fjolårsmästaren Zackarias ”Zacke” Johansson och kunde med ännu en 2-1-seger – den här gången utan övertid – säkra titeln för sitt Örgryte IS!

Utöver Dejex och OliBoli7 representeras även Örgryte IS av Jimmy ”Justekeles” Ekström, som dock inte spelade några matcher i gruppspel eller slutspel.