Det var med nöd och näppe Örgryte IS tog sig till slutspel, men väl framme där så visade man återigen mästarklass när klubben tog sin andra raka eAllsvenska titel!

Örgryte IS, för kvällen representerat av Stefan ”iStefko” Curic och William ”Dejex” Berg, inledde precis som ifjol med att besegra IK Sirius i kvartsfinal, nu med 4-2. I semifinal väntade sedan fjolårets finalmotståndare Malmö FF. MFF fick tuffast tänkbara start när Oskar ”Wettéus” Wettéus drog på sig ett rött kort tidigt i första matchen, men trots det lyckades han ordna ett 2-2-resultat. William ”Dejex” Berg visade dock vägen i andra mötet och besegrade Zackarias ”Zacke” Johansson med hela 4-0 för totalt 6-2. 

I finalen väntade AIK, som kanske imponerat ännu mer på vägen dit. Först med en sprakande insats av veteranen Lukas ”Lukasinho” Gummeson som vann sin match med 6-1 i kvartsfinalen mot Helsingborg, innan Tom ”Dyziq” Johansson förvisso förlorade med 2-1, som dock sammanlagt innebar att laget var vidare till semi. Där väntade en av förhandsfavoriterna, IFK Göteborg, lett av 16-årige Mattias ”XopTolle” Tolinsson, som är den av de eAllsvenska spelarna som var placerad allra högst på Europa-rankingen denna säsong. Men AIK skulle stå som segrare även här, och med 5-4 totalt var finalplatsen bokad.

Örgytes Stefan ”iStefko” Curic vann första finalmatchen mot Lukas ”Lukasinho” Gummesson med 2-0, men Tom ”Dyziq” Johansson såg till att kvittera genom att besegra William ”Dejex” Berg i den andra matchen, och ordna fram en dramatisk tredje avgörande match. Där blev det dock stora siffror, när Stefan ”iStefko” Curic efter att ha fått in ledningsmål i 23:e minuten tvingade Lukas ”Lukasinho” Gummesson att gå på offensiven, något som gjorde att det öppnade sig bakåt och sprang iväg till 5-0 till sist. Totalt 2-1 i matcher och titeln till Örgryte IS alltså!

Stefan ”iStefko” Curic konstaterade själv efter segern: ”Ingen trodde på oss. Finns inte en själ som trodde på att vi skulle vinna. Ändå så vinner vi.” 

William ”Dejex” Berg valde att hylla laginsatsen som förklaring till framgångarna, som utöver han själv och Stefan ”iStefko” Curic består av tredje spelaren Jimmy ”Justekeles” Ekström, coachen David Kranz och lagets manager Rasmus Henriksson.

Alla resultat 
Kvartsfinal #1 – IFK Göteborg – IFK Norrköping 4-3
Kvartsfinal #2 – Helsingborgs IF – AIK 3-7

Kvartsfinal #3 – Djurgårdens IF – Malmö FF – 1-4
Kvartsfinal #4 – IK Sirius – Örgryte IS – 2-4

Semifinal #1 – IFK Göteborg vs AIK 4-5
Semifinal #2 – Malmö FF vs Örgryte IS – 2-6
Final – AIK vs Örgryte IS – 1-2

(Kvartsfinal och Semifinal spelades över två matcher där sammanlagt resultat räknades ihop, i finalen avgjordes det i Bäst av 3 matcher)