Östersunds FK besegrade Falkenbergs FF och Örgryte IS vann över Sandvikens IF i det andra kvalmötet och båda klubbarna spelar därmed kvar i Superettan 2023.

Östersunds FK – Falkenbergs FF: 2–0 (3–1 totalt)
Östersunds FK spelar i Superettan även 2023. Det stod klart efter att laget segrade i söndagens hemmamöte med Falkenbergs FF. 1–1 stod det efter det inledande mötet som spelades i torsdags – men hemma på Jämtkraft Arena kunde Östersund dra det längsta strået. Det dröjde dock till den andra halvleken innan laget tog ledningen genom Simon Kroon via en straffspark. Tolv minuter senare, i den 69:e minutern, nickade Ludvig Fritzson in 2–0-målet. Falkenberg jagade på efter reduceringsmål, men hemmalaget höll tätt och kunde fira en säkrad plats i Superettan nästa år.

221113 Örgrytes spelare jublar efter den avgörande fotbollsmatchen i kvalet till Superettan mellan Örgryte och Sandvikens IF den 13 november 2022 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0375

Örgryte IS – Sandvikens IF: 2–3 (4–3 totalt)
Örgryte IS kom till söndagens returmöte med en tvåmålsledning från torsdagens inledande kvalmatch mot Sandvikens IF. Den här dagen skulle det dock bli desto jämnare. Viktor Lundberg kunde dock ge hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken. Men två snabba mål från John Junior Igbarumah i början av den andra halvleken skapade nerv. När Jabir Abdihakim dessutom satte dit 1–3 i den 67:e minuten var det hela helt utjämnat. Alexander Ahl Holmström skulle dock få det allra sista ordet när han med 18 minuter kvar av ordinarie tid fastställde slutresultatet 2–3. Ett mål som säkrade Superettan-platsen för Örgryte IS då totalresultatet i och med det blev 4–3.