15 av klubbarna som spelade i Allsvenskan 2021 delar på 7 511 000 Euro när UEFA delar ut sitt årliga Solidarity payment, det vill säga 500 733 Euro per klubb. Omräknat i kronor blir det lite drygt fem miljoner kronor per klubb. 

Pengarna är så kallade UEFA Solidarity Payment som delas ut en gång per år. Pengarna är öronmärkta att gynna ungdomsverksamheten för de klubbar som inte spelar i gruppspel i Europa. För att få pengar från UEFA så måste klubbarna ha en verksamhetsplan för ungdomsverksamheten och visa att de till 100% går till ungdomsverksamheten. 

Notera att endast 15 av klubbarna från Allsvenskan 2021 får del av utbetalningen. Malmö FF som representerade Sverige i Champions Leagues gruppspel säsongen 2021/2022, och genom det fick en större ekonomisk ersättning från UEFA, får inte del av utbetalningen.

Summan som utbetalas till de svenska klubbarna är avsevärt högre i år än tidigare år, detta i och med att Malmö FF kvalificerade sig för gruppspel samt en delvis ny modell för distribution av dessa medel.

Klubbarna i Allsvenskan 2021:
Malmö FF (får inte del av UEFA solidarity payment i år)
IF Elfsborg
BK Häcken
Djurgårdens IF
Mjällby AIF
IFK Norrköping
Örebro SK
Hammarby IF
AIK
IK Sirius
Varbergs BoIS
IFK Göteborg
Östersunds FK
Kalmar FF
Degerfors IF
Halmstads BK