Den allsvenska upptaktsträffen lockade merparten av landets sportjournalister som alla ville ta chansen att träffa spelare och ledare från seriens alla klubbar. Framför nätet följde supportrar och intresserade evenemanget i realtid. Allsvenskans varumärke har kanske aldrig varit starkare.
– Hypen fortsätter, säger Jimmy Thelin, tränare i Jönköpings Södra.

Upptaktsträffen ägde precis som 2015 rum i Upplands Väsby. Representanter från samtliga allsvenska klubbar fanns på plats och lät sig bli intervjuade uppe på scen av C Mores Tommy Åström och Jens Fjellström. På eftermiddagen minglade tränare och ledare runt med pressen på mässgolvet innan allt avrundades runt klockan 17. Totalt blev det en heldag med uppmärksamhet för Allsvenskan i sportmediaflödet.
– Det allsvenska varumärket får fin uppmärksamhet och det kommer att stärkas ytterligare med publiktillströmningen när serien börjar, menar Peter Swärd, tränare i Kalmar FF. Allsvenskan är en bra plattform för unga spelare att utvecklas i och ta nya steg från. Allsvenskan föder framtidsspelare.

IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson tror på en lika jämn serie som alltid och att sommarens transferfönster kommer avgöra mycket.
– Allsvenskan har aldrig varit hetare och den kommer ta ytterligare ett steg vad gäller intresse i år. Allsvenskan blir lika jämn i år som förra året, det är många som kan vinna och sommarens Silly season kommer bli en avgörande faktor för slutresultatet.

Inte avslöja för mycket
Vad gäller de egna lagens prestationer så vill inga av de tillfrågade tränarna säga för mycket utan hänvisar till att de krigar på utifrån sina förutsättningar.
– Det kommer bli tufft för oss men vi måste tro på det vi gör och våra fans stöttar oss hela vägen, säger Jimmy Thelin, J-Södra.

– Vi kämpar på och skapar en plattform för att bli bättre genom att ta steg för steg uppåt. Vi får se hur vi ligger till efter de första omgångarna, säger Peter Swärdh, Kalmar.

– Vi har som mål att kriga i toppen. Vi kan inte bortse från klubbens dåliga ekonomi men ambitionen är att vara i toppen och ta åtminstone en Europaplats även till nästa år, menar Jörgen Lennartsson, IFK Göteborg.

Malmö utpekat som vinnare
Upptaktsträffens program på scen avslutades med att tränarna med hjälp av mentometerknappar fick sia om utgången av Allsvenskan.

Malmö FF fick 40% av rösterna på frågan om vem som vinner Allsvenskan. Tvåa kom IFK Norrköping med 20% och trea AIK med 13%. 60% av tränarna tror också att IFK Norrköping klarar av att kvala in till årets Champions League.

Allsvenskan 2016 inleds lördagen den 2 april.