Svensk Elitfotboll (SEF) är glada att meddela att samarbetet med Goalunit för Projekt 500 kommer att fortsätta under 2024. Projekt 500 syftar till att årligen öka SEF-kollektivets transferintäkter med 500 miljoner kronor.

Under 2022 och 2023 genererades de högsta transferintäkterna någonsin inom Svensk Elitfotboll vilket visar att projektet är på rätt väg. Goalunit stödjer Svensk Elitfotboll i Projekt 500 genom att analysera sportsliga och finansiella data från fotbollsklubbar och ligor över hela världen, och tillhandahåller dessa analyser som underlag för strategiskt beslutsfattande hos SEF-klubbarna. 

Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll och ansvarig för projektet, leder arbetet och samarbetet mellan Svensk Elitfotboll och Goalunit genom Projekt 500:

– Vi ser fram emot ett spännande och framgångsrikt år 2024 med Projekt 500 och samarbetet mellan Svensk Elitfotboll och Goalunit. För att utveckla våra klubbar är det viktigt att vi hela tiden skaffar oss kunskaper och insikt om hur den internationella elitfotbollen utvecklas, och med stöd av det skapa långsiktiga och hållbara strategier.

För mer information, vänligen kontakta:
Svante Samuelsson, Svensk Elitfotboll
svante.samuelsson@svenskelitfotboll.se

Caesar Gezelius, Goalunit
caesar@goalunit.com