Den allsvenska matchen mellan AIK och Djurgården besöktes av delar av Regeringens arbetsgrupp gällande den utredning som görs för att minska läktarvåld och andra ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang. Anders Hübinette som ansvarar för utredningen fick se hur AIK som arrangör jobbade med matchen och hur det går till att arrangera ett derbyevenemang.

Svensk Elitfotboll är en av flera instanser som är representerade i Regeringens arbetsgrupp. I samband med Stockholmsderbyt tog matchdelegaterna Hans Larsson och Johan Schollin emot delar av arbetsgruppen och visade hur klubbarna aktivt jobbar med säkerheten. Anders Hübinette med kollega Anders Lundmark deltog även på förmötet och eftermötet i samband med matchen och fick även träffa domarteamet.

Anders Hübinette fick i slutet av 2023 i uppdrag att utreda hur man kan minska läktarvåld och andra ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang i Sverige. En utredning som ska vara klar våren 2025.

Noterbart är att fokus under 2024 års uppstart av Allsvenskan och Superettan inte har legat på ordningsstörningar utan snarare på folkfest, fantastisk stämning och otroligt fina tifon.

Regeringens arbetsgrupp kommer också att besöka det allsvenska derbyt i Göteborg den 6 maj, det mellan GAIS och IFK Göteborg.