Elitdomareklubben presenterar vinnarna till sina utmärkelser Årets ledare och Åres spelare i samband med avslutningen av Allsvenskan. 2019 års vinnare är AIK:s tränare Rikard Norling och Djurgårdens IF:s försvarsklippa Marcus Danielson.

Priset går varje år till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Elitdomareklubbens motiveringar handlar om att både Rikard Norling och Marcus Danielson har bidragit för att göra domarnas arbetsmiljö mycket bättre. 2019 är det 43:e året som utmärkelserna delas ut.

”Rikard väljer gång på gång att fokusera på sin egen och sitt eget lags insats, snarare än att fokusera på domaren. Genom att så tydligt fokusera på de egna prestationerna snarare än domarens eventuella misstag bidrar Rikard till en förbättrad arbetsmiljö för oss domare. Rikard uppträder allt som oftast värdigt och med stor respekt för domarens roll. Detta gör att Rikard Norling utses till Årets ledare 2019”, skriver Elitdomareföreningen på sin hemsida.

”Marcus har haft en framgångsrik säsong i sitt klubblag och haft stor del i sitt lags framgångar under året. Marcus besitter egenskaper som gör att han bland med- och motspelare sprider ett lugn på plan och tillsammans med sitt respektfulla uppträdande gentemot oss domare bidrar han till en positiv arbetsmiljö för domarkåren. Detta gör honom till en värdig vinnare 2019”, skriver Elitdomareföreningen om Marcus Danielson.

De båda vinnarna kommer att få sina utmärkelser och hyllningar i samband med den avslutande omgången av Allsvenskan.

Utöver Rikard Norling och Marcus Danielson så prisas också Janne Sjöberg, Hammarby IF, som årets domarvän.
”Priset till Årets domarvän delas ut till en person som under året utmärkt sig på ett positivt, trevligt och professionellt bemötande av domarkåren. Utmärkelsen ”Årets domarvän” 2019 går i år till Janne Sjöberg, Hammarby IF.”

Läs mer om utmärkelserna på Elitdomareklubbens hemsida.