Efter tolv år på sin position så lämnar Rose-Marie Frebran Svensk Elitfotbolls styrelse i samband med årsmötet. Samtidigt väljs hon också in som hedersledamot i Svensk Elitfotboll. SEF tackar Rose-Marie Frebran för hennes insats för herrelitfotbollen och önskar henne all lycka till med framtida uppdrag.

Rose-Marie Frebran som tidigare också varit ordförande i Örebro SK lämnar Svensk Elitfotboll efter att ha suttit på sin position i maximala tolv år. Samtidigt lämnar Frebran också Svenska Fotbollförbundets styrelse, av samma anledning.

Under sina år i Svensk Elitfotboll har Rose-Marie Frebran varit en stor del i den utvecklingsresa som SEF har gjort de senaste åren. Rose-Marie varit har vice ordförande efter såväl Bosse Johansson som Lars-Christer Olsson. 2013 jobbade hon som nationell samordnare i supporterfrågor. Frebrán har även ett förflutet i politiken, bland annat som riksdagsledamot och vice talman. Hon har dessutom varit landshövding i Örebro Län.

Rose-Marie kommenterar själv sina år i SEF såhär:

– Jag har varit med längs hela vägen på det vi kallar SEF:s resa och det har såklart varit väldigt speciellt. Jag var ju lite av en pionjär eftersom jag valdes in som första kvinna i SEF:s styrelse 2009. Det var tillsammans med Bosse Johansson som samtidigt ville att jag skulle bli vice ordförande och så fick det bli. Sedan brukar jag dela in min tid i SEF i två perioder, där de första tre åren lade grunden för allt som kommit sedan. Det var då Bosse tog initiativ till framtidsutredningen och vi flyttade organisationen från Malmö till Solna, det var ett vägskäl för även om det såklart var en tuff process för alla som var knutna till kansliet i Skåne så var det ett viktigt steg att komma närmare förbundet. Det var även under denna period Mats Enquist och Lars-Christer Olsson rekryterades och i nästa skede följde sedan allting med till exempel Nordens Bästa Liga. Med undantag för Kentaro-affären som dränerade både energi och resurser så har det hela tiden varit en fantastisk resa och en sak som står ut är att se hur samarbetet mellan Allsvenskan och Superettan utvecklats till en riktig gemenskap med en stor känsla av samhörighet.

På grund av pandemin tackas Rose-Marie Frebrán av på lämpligt sätt först i höst, efter säsongens slut. Lämnar styrelsen gör också Ove Sjöblom, IK Sirius.

I Svensk Elitfotbolls styrelse ersätts de båda av Anders Billström, BK Häcken och Mattias Kronvall, Trelleborgs FF.