Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit! 

Nominerade till månadens spelare i maj:
Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna

Stod för fyra mål i maj och bland annat ett hattrick i första halvlek av 3-2–segern mot Trelleborgs FF. 

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Norrby tog poäng i fyra av fem matcher under maj och Dijan Vukojevic stod för två av lagets mål. Vukojevic har varit navet i Norrbys spel och viktig i både offensiv och defensiv riktning.

Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Fjolårets skyttekung stod för tre mål i maj och är en viktig del av GIF Sundsvalls jakt på topplaceringarna i Superettan. Tre segrar och en oavgjord i maj där Engblom varit en av lagets bästa spelare.

Rösta på din favorit här

Nominerade till månadens tränare i maj:
Mak Lind, Norrby IF
Norrby IF har överraskat alla och ligger just nu två i tabellen. Trots att månaden avslutades med hemmaförlust mot GAIS kan Mak Lind sammanfatta en fantastisk maj för sitt lag. Ett kryss mot Landskrona BoIS följdes upp av fyra raka segrar.

Robin Asterhed och Jonas Thern, IFK Värnamo
Nykomlingen IFK Värnamo är fortfarande etta i Superettan med sina 16 poäng på sju spelade matcher. I maj vann man fyra matcher och kryssade en utan att släppa in mål på hela månaden.

Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Giffarna vann tre och spelade en oavgjord match i maj. Det innebär att man tog ett rejält kliv uppåt i tabellen och just nu är trea.

Rösta på din favorit här

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.