De 32 klubbarna i Sveriges två högsta serier utför ett stort arbete vid sidan av fotbollsplanen. Samhällsengagemanget innefattar såväl det sociala som arbete inom etik, miljö. Många gånger bidrar arbetet klubbarna gör, ensamma eller tillsammans med sina partners, till en stor nytta och skänker glädje till personer som av någon anledning har det kämpigt i samhället.

Som ett första steg i fortsättningen på arbetet lanserar nu Svensk Elitfotboll och klubbarna i Allsvenskan och Superettan tillsammans två webbsidor med fokus på föreningarnas samhällsansvar.

– Vi vill på ett tydligare sätt visa det samhällsansvar våra elitklubbar tar. Förutom de satsningar som görs på det rent idrottsliga planet görs väldigt mycket annat som tyvärr sällan lyfts fram. Detta vill vi ändra på, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Klubbarnas samhällsengagemang är listat på två olika webbsidor – de Allsvenska klubbarnas projekt på en sida och Superettans på en sida. Bland engagemangen finns allt från arbete mot rasism eller rökning till att klubbarna arrangerar matcher med hemlösa och spelarbesök på barnsjukhus. De båda webbsidorna uppdateras löpande med nya initiativ.

Tillsammans bidrar engagemangen med att skapa en rättvisande och positiv bild av svensk fotboll.

Webadress Allsvenskan:
http://www.allsvenskan.se/samhallsansvar

Webadress Superettan:
http://www.superettan.se/samhallsansvar

För mer information kontakta:
 Robert Johansson, Kommunikatör, Svensk Elitfotboll
robert.johansson@svenskelitfotboll.se / 070-361 66 74

FOTO: GIF Sundsvall