Årets upplaga av SEF Trophy avgörs i Norrköping den 26-30 oktober. Där kommer 24 svenska P15-lag att tampas om ära och en fin pokal.

SEF Trophy brukar vanligtvis arrangeras i samband med sommarens Gothia Cup-vecka, men i år tvingades man till ett annorlunda upplägg då coronapandemin tyvärr satte stopp för det evenemanget.

Istället står IFK Norrköpings som värd för turneringen, som innehåller 24 lag fördelade över sex olika grupper.
– Förra sommarens SEF Trophy i Alingsås höll en mycket hög nivå med många duktiga lag och jämna matcher. Eftersom vi tvingades ställa in denna sommaren så är det en utmärkt lösning att genomföra turneringen i Norrköping på höstlovet istället. Under den här speciella säsongen har ju killarnas seriespel påverkats negativt med färre matcher, så det känns bra att vi kan samla 24 klubbars P15-lag i en högkvalitativ turnering, säger Svante Samuelsson, sportchef för Svensk Elitfotboll.

Matcherna spelas på konstgräs, 2×30 minuter, och de två bäst placerade lagen i varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går vidare till A-slutspelet. Övriga lag gör upp om placeringarna 17-24.
– Vi ser fram emot att se högklassig ungdomsfotboll här i Norrköping under den aktuella veckan. Det är också väldigt bra för våra egna spelare att möta motstånd som man i normala fall inte möter i seriespel, så att vi kan se var vi står i vår utbildning, säger Tony Martinsson, akademichef i IFK Norrköping.

Lottningen till gruppspelet i SEF Trophy:

Grupp A: IFK Norrköping, Falkenbergs FF, Östers IF, Vasalunds IF.
Grupp B: IFK Göteborg, IK Sirius FK, Trelleborgs FF, IFK Haninge.
Grupp C: AIK, Halmstads BK, Ängelholms FF, Karlslunds IF.
Grupp D: Djurgårdens IF, Mjällby AIF, GIF Sundsvall, BK Forward.
Grupp E: Kalmar FF, Örebro SK, IF Brommapojkarna, AFC Eskilstuna.
Grupp F: BK Häcken, Västerås SK, Landskrona BoIS, Sollentuna FK.

Fakta SEF Trophy:
Svensk Elitfotboll och dess nätverk Unicoach står som arrangörer av turneringen, som i år även genomförs i samarbete med den lokala värden IFK Norrköping.

SEF Trophy arrangeras för fjärde året i följd och riktar sig till spelare födda 2005 eller senare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF, 2018 var det AIK:s tur och 2019 gick segern till IF Brommapojkarna.

24 svenska klubbar deltar i höstens upplaga och i stort sett samtliga kommer från Unicoach-nätverket. Turneringen spelas vecka 44 (26-30 oktober) och spelplatser är Ektorps IP, Bollspelaren samt Östgötaporten i Norrköping. Gruppspelet avverkas måndagen 26 oktober och tisdagen 27 oktober, följt av ett slutspel samt placeringsmatcher under onsdagen, torsdagen samt fredagen, 28-30 oktober. Finalen spelas under den sistnämnda dagen, på Östgötaporten.

I SEF Trophy är det inte tillåtet med överåriga spelare.

Följ turneringen via Unicoach.se