Svensk Elitfotboll har samarbetet med Spiideo sedan 2017 och systemet har blivit en naturlig del i det dagliga arbetet med videoanalys och spelarutveckling för de flesta klubbar i Allsvenskan och Superettan. Nu tar OBOS Damallsvenskan nästa steg i utvecklingen och inför Spiideos kameror även dem. Många av kamerorna är samma kameror som används av SEF idag.

Spiideo och Elitfotboll Dam (EFD) inleder ett samarbete inför säsongsstarten av Damallsvenskan. Satsningen möjliggörs dels genom en investering från Elitfotboll Dam och dels genom ett samarbete med Svensk Elitfotboll (SEF) som ger EFD tillgång till en del kameror som idag ägs av SEF.

– För oss är det naturligt att hjälpa EFD med denna satsning. Vi har ett bra samarbete sedan tidigare och det bygger vi gärna vidare på för att utveckla svensk fotboll, säger Svante Samuelsson, Sportchef på SEF.

– Införandet av Spiideo är en del av ett led i att utrusta Obos Damallsvenskan med den senaste nivån av videoanalys, så våra tränare och analytiker har de bästa förutsättningar för att arbeta med laget och individuell utveckling. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete för alla parter, säger Stefan Alvén, Sportchef på EFD.

Samarbetet kommer att underlätta, effektivisera och utveckla klubbarnas möjligheter till videoanalys. Alla arenor i Obos Damallsvenskan kommer vara utrustade med Spiideos AI-kameror. Detta möjliggör att matcherna som spelas direkt blir tillgängliga för samtliga lag via Spiideos molnbaserade plattform. Detta kommer utveckla svensk fotboll eftersom alla lag därigenom får samma möjligheter att analysera både sina egna matcher, samt scouta motståndare.

– Spiideo är ett omtyckt verktyg bland  tusentals klubbar globalt och genom vårt samarbete får de svenska elitklubbarna tillgång till  ett verktyg som kommer hjälpa till i analysarbetet. Vi är glada över att nu kunna erbjuda Obos Damallsvenskan samma möjligheter kring analys som finns i Allsvenskan, menar Andreas Landgren på Spiideo.