Sex elitklubbar har sålt samtliga tilldelade 100 Bortakort. Totalt har 1028 supportrar till klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att kunna se sitt lags samtliga matcher på bortaplan under säsongen.

Bortakortet pausades under pandemin men är nu tillbaka för åttonde gången. Intresset för Bortakortet är som alltid stort. I år har AIK, Djurgården, Hammarby, Helsingborgs IF, IFK Göteborg och Malmö FF sålt slut alla sina 100 kort.

Syftet med Bortakortet är att ge ett bra pris för alla trogna som reser land och rike runt för att se sitt favoritlag. För 1000 kronor, i snitt 67 kronor per match, ser den som har Bortakortet alla sitt lags matcher på bortaplan i Allsvenskan och för 800 kronor (53 kronor i snitt) ser man matcherna i Superettan. Kortet administreras och säljs av respektive klubb i Allsvenskan och Superettan.

220411 Elfsborgs spelare tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg den 11 april 2022 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / MA0201

Klubbarna behåller själva 50% av sin försäljning av Bortakortet. De andra 50% betalas in till Svensk Elitfotboll som sedan fördelar intäkterna jämnt mellan klubbarna i respektive liga.

 Fakta Bortakortet:
· För 1000 kronor ser du samtliga 15 av ditt lags bortamatcher på plats (67 kronor i snitt per match) i Allsvenskan och för 800 kronor ser man matcherna i Superettan (53 kronor per match i snitt).

· Klubbarna i Allsvenskan och Superettan säljer 100 Bortakort vardera