Superettan får ytterligare två nykomlingar till nästa säsong. Utöver IF Brommapojkarna och Utsiktens BK så gör även Skövde AIK och Dalkurd FF klubbarna sällskap till landets näst högsta serie. Detta efter kvalsegrar mot Akropolis IF respektive GAIS.

Skövde AIK besegrade Akropolis IF med totalt 3-0. Den sista matchen på Grimsta IP slutade 0-0 och eftersom Skövde AIK hade med sig en stor ledning från det första mötet på hemmaplan så är klubben nu klar för Superettan 2022.

211205 Dalkurds Umit Aras jublar med lagkamrater efter 0-1 under match två i kvalet till Superettan mellan GAIS och Dalkurd den 5 december 2021 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0277

Den första matchen i kvalmötet mellan Dalkurd FF och GAIS slutade 2-1 till Dalkurd. I returen på Gamla Ullevi tog Dalkurd ledningen med 1-0 i den första halvleken. GAIS kvitterade i slutet av den andra halvleken men kom aldrig närmare än så, vilket innebär att Dalkurd är tillbaka i elitfotbollen igen, efter totalt 3-2 i dubbelmötet.

Akropolis IF och GAIS får börja om i Ettan Fotboll.

Svensk Elitfotboll gratulerar Skövde AIK och Dalkurd FF till avancemanget till Superettan och önskar Akropolis IF och GAIS lycka till framöver i arbetet med att återkomma till elitfotbollen.