Cupfinalen är spelad och efter att Elfsborg knipit den sista Europaplatsen så är nu spelordningen för Allsvenskan och Superettan fastställd. Den första speldagen efter sommaruppehållet blir lördagen den 4 juli.

Ursprungligen fastställdes enbart sommarens spelschema men nu är även omgång 23-28 i Allsvenskan samt 23-30 i Superettan fastställda. Detta efter ett spelordningsmöte i förra veckan. Därmed finns hela spelschemat nu tillgängligt, förutom de sista omgångarna i Allsvenskan som fastställs utifrån rådande situation i tabellen.

Parallellt med Allsvenskan så kommer Malmö FF att kvala till Champions League samt att IFK Göteborg, AIK och Elfsborg kvalar till Europa League.

Svenska Fotbollförbundet skickade efter cupfinalen ut sitt förslag på speldatum till klubbarna där spelordningen var beaktad med tanke på hur UEFA-spelet ligger för de svenska lagen. SEF samlade sedan ihop med SvFF  in alla åsikter innan agendan blev definitiv.

Svenska Fotbollförbundet ansvarar ensamt, enligt FIFA:s och UEFA:s regler, för att besluta om spelschemat men det sker givetvis i samråd med bland annat SEF som har en viktig roll att bereda många olika intressenters önskemål för att skicka med det till SvFF inför beslut.

Hela omgång 14 i Allsvenskan:
4 juli:
Djurgårdens IF – Örebro SK
Åtvidabergs FF – Halmstads BK
IFK Norrköping – Malmö FF

5 juli:
Falkenberg FF – IF Elfsborg
GIF Sundsvall – IFK Göteborg
Kalmar FF – AIK
BK Häcken – Helsingborgs IF

6 juli:
Gefle IF – Hammarby IF

Hela det Allsvenska spelschemat hittar ni här.

Superettans omgång 16:
18 juli:
Athletic FC United – GAIS
IK Sirius FK – Ängelholms FF
Östersunds FK – IK Frej Täby
Degerfors IF – IFK Värnamo
Mjällby AIF – Syrianska FC

19juli:
Assyriska FF – Utsiktens BK

20 juli:
Varbergs BoIS FC – IF Brommapojkarna

21 juli:
Ljungskile SK – Jönköping Södra IF

Superettans spelschema finns här.

Mer info om hur det går till att fastställa datum finns att läsa här.