Via Spelföreningen har spelarna i Allsvenskan och Superettan röstat fram Årets Spelare för respektive serie. Utmärkelsen gäller 2021 års säsong. I Allsvenskan har även en Årets Elva för 2021 röstats fram. Djurgårdens Magnus Eriksson lyftes fram som den bäste i Allsvenskan medan Örgryte IS Ajdin Zeljkovic ansågs vara bäst i Superettan.

I år är nionde året i rad som medlemmarna i Spelarföreningen, det vill säga i det här fallet spelarna i Allsvenskan och Superettan, fått rösta fram de bästa spelarna från säsongen som gått. I Allsvenskan gick priset till Djurgårdens IF:s Magnus Eriksson.

I Årets Elva i Allsvenskan återfinns Johan Dahlin, Eric Otieno, Anel Ahmedhodzic, Hjalmar Ekdal, Oliver Berg, Anders Christiansen, Magnus Eriksson, Bilal Hussein, Victor Edvardsen, Antonio Colak och Samuel Adegbenro. Totalt har sex klubbar en eller flera spelare representerade i elvan. Malmö FF har fyra spelare med i elvan.

Spelarna i Allsvenskan röstar även på årets plan och årets domare. Där fick Malmö FF:s hemmaarena Eleda Stadion respektive Glenn Nyberg flest röster.

I Superettan utses endast årets spelare och där ansåg spelarna att Örgryte IS Ajdin Zeljkovic var den bästa spelaren i serien.

Enligt Spelarföreningen kommer priserna delas ut vid ett lämpligt tillfälle i samråd med vinnaren.

Spelarföreningens priser:
Årets spelare Allsvenskan
: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Årets spelare Superettan: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Årets domare: Glenn Nyberg
Årets plan: Eleda Stadion, Malmö

Årets lag:
Joah Dahlin (Malmö FF);
Eric Otieno (AIK), Anel Ahmedhodzic (Malmö FF), Hjalmar Ekdal (Djurgårdens IF);
Oliver Berg (Kalmar FF), Anders Christiansen (Malmö FF), Magnus Eriksson (Djurgårdens IF), Bilal Hussein (AIK);
Victor Edvardsen (Degerfors IF), Antonio Colak (Malmö FF), Samuel Adegbenro (IFK Norrköping)

Det här är Spelarföreningen:
Spelarföreningen är de svenska fotbollspelarnas intresseorganisation som har till uppgift att tillvarata och skydda spelarnas intressen. Spelarföreningen ger rådgivning i frågor om avtal, A-kassa, försäkringar och liknande.

Läs mer på Spelarföreningens hemsida