SUFF 1

En fotbollssupporter har avlidit, till följd av en misshandel inför en av matcherna i den allsvenska premiären, Helsingborgs IF-Djurgården.

 

En pappa som vinkade ”Hej då” till sina barn, för att aldrig komma hem igen.

 

En ofattbar händelse som gör fotbollen väldigt liten i sammanhanget. En händelse som gör söndagen den 30 mars till en av de svartaste någonsin för den avlidnes nära och kära, för fotbollen och för landet Sverige där våldet i samhället plötsligt kom kusligt nära.

 

Samtidigt får våldet aldrig segra. Vi inom projektet Stå upp för fotbollen har under snart tre år arbetat med att bejaka de positiva krafterna inom supporterkulturen i svensk elitfotboll, Allsvenskan och Superettan.

 

Vi har på olika sätt stöttat det fina arbete som klubbarnas SLO:er, Supporter Liaison Officers, har bedrivit med sina respektive supportergrupper. Ett arbete som även innefattat ett nära samarbete med polisen för att skapa en trygg atmosfär inför, under och efter matcherna på våra arenor runt om i landet.

 

Det arbetet får inte vara förgäves. Nu, mer än någonsin, är det viktigt att vi står upp för fotbollen och visar att våldet aldrig får segra.

 

Vårt arbete för säkra, trygga och stämningsfulla arrangemang fortsätter och kommer att intensifieras.

 

Men först måste sorgen bearbetas och få läka ut.

 

 

Lennart Käll, VD Svenska Spel

Michael Wolf, VD Swedbank                                        

Casten Almqvist, VD TV4-Gruppen                              

Svante Forsberg, Styrelseordförande Deloitte AB

Mats Enquist, Generalsekreterare Föreningen Svensk Elitfotboll

 

Läs mer om Stå upp för fotbollen på: http://stauppforfotbollen.se/

SUFF partners