Under gårdagen fylldes Quality Hotel Friends i Solna där den kommande säsongen av Allsvenskan snackades upp. Idag var det dags igen, men denna gång var det fokus på Superettan och dagen blev en glad påminnelse om att premiärhelgen närmar sig med stormsteg.

Upptaktsträffen inleddes med ett scenprogram under ledning av Ramin Nouri och Adelisa Grabus från Warner Bros. Discovery. Samtliga 16 klubbar, representerade av huvudtränare och en spelare, togs i tur och ordning upp på scenen baserat på medias tabelltips. Östers IF är den klubb som tippas högst upp i tabellen, följda utav Degerfors IF, Varbergs BoIS och Östersunds FK.

– Superettan har visat sig vara Sveriges mest svårtippade liga. Det brukar vara väldigt jämnt mellan lagen vilket bidrar till att det alltid blir mycket spänning och dramatik både i toppen och botten av tabellen i slutet av säsongen, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.

Utöver intervjuerna med klubbarnas tränare och spelare bjöd scenprogrammet även på diskussioner och information kopplat till Svensk Elitfotbolls akademisatsning och elitdomarnas nya direktiv gällande olämpligt uppträdande inför säsongen 2024. Anders Almgren från Enable Sverige redogjorde även för vad forskningen säger gällande ordningsläget på de svenska arenorna.

I sedvanlig ordning togs även ett gruppfoto på tränarna iklädda sina respektive lags matchtröjor.

Efter scenprogrammet tog den numera traditionsenliga klubbmässan över, där media fick tillfälle att gå runt och prata med spelare och ledare från klubbarna i serien. Uppskattningsvis genomfördes upp mot 150 intervjuer under dagen.

Superettan inleds lördag 30 mars då GIF Sundsvall tar emot Östersunds FK hemma på NP3 Arena.