När OBOS tävling ”Matchens lirare” i Superettan summeras för året så står det klart att en supporter till Ljungskile SK tar hem förstapriset.
– Det har varit fantastiskt att kunna vara delaktig när man saknat den magiska och familjära stämningen på Skarsjövallen, säger den glada vinnaren Anna Andersson.

Utöver ”Tippa Omgången”, där supportrarna kunnat tippa utgången av alla matcher, har Superettans nya Presenting partner OBOS under säsongen även presenterat möjligheten att rösta fram den bästa spelaren i alla sitt favoritlags matcher från och med omgång 13 av serien. Genom att delta har fansen tävlat om en signerad boll per omgång och dessutom delas 20 stycken presentkort/värdebevis från klubbarna ut bland de som deltagit i minst 15 omröstningar. Högst deltagande över hela säsongen hade GAIS, tätt följda av Degerfors och lokalkonkurrenten Örgryte och den högsta vinsten gick till Anna Andersson som därmed erhåller ett presentkort till värdet 5000 kronor från sitt kära Ljungskile SK och kommenterar kampanjen och året som varit såhär:

– Jag har tyckt de varit toppenbra och jättekul! Jag som inte varit jätteintresserad av fotboll tidigare men det är något speciellt med Ljungskile som jag följt sedan 2007, så det har varit fantastiskt att kunna vara delaktig när man saknat den magiska och familjära stämningen på Skarsjövallen. Dessutom väldigt roligt att kunna vara med och stötta klubben under den här svåra tiden och i den stundande återkomsten till Superettan. Sen vill jag även få in ett jättetack till alla som engagerar sig ideellt i klubben, menar Anna Andersson.

Bostadsutvecklaren OBOS, som verkar i hela landet, är en stor samarbetspartner till Svensk Elitfotboll. Som ett steg i att skapa möjligheter för fansen att engagera sig när arenorna fick stå tomma valde man att ta med sig goda erfarenheter från den norska OBOS–ligaen och införskaffade licenser till alla Superettanklubbar i det digitala kampanjverktyget CrowdManager, samt erbjöd priser till de fans som valde att engagera sig i ”Matchens Lirare”.

Fakta ”Matchens Lirare”:
Klubbarnas supportrar röstar på den spelare de tycker varit bäst i matchen. Superettans Pesenting partner OBOS lottar ut 16 stycken signerade ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som deltagit i omröstningen.  

OBOS delar ut följande priser till deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris – 5 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
2:a-5:e pris – 3 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
6:e-20:e pris – 2 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb

För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha deltagit i minst 15 omgångar.

2020 är första säsongen med ”Matchens Lirare” i Superettan.