AIK tog hem den tredje och sista finalen av årets upplaga av Ligacupen. P17-finalen mot IF Elfsborg gick till straffar och där drog AIK det längsta strået.

Sedan tidigare hade IF Elfsborg (P16) och BK Häcken (P19) tagit hem sina respektive finaler i Ligacupen. AIK:s titel i P17-klassen gör årets upplaga av turneringen komplett.

AIK:s seger kom inte utan dramatik. Efter att ha haft ledningen med både 1-0 och 2-1 så vände Elfsborg matchen till ledning 3-2. AIK kvitterade i slutet av förlängningen och tog matchen till straffar.

Under straffarna stod AIK för två tidiga missar och gav Elfsborg ett drömläge att rycka. Efter fem omgångar vardera var det ändå lika, och i den sjunde räddade målvakten Argyrios Gkoulios det skott som gav stockholmarna guldet.

Lagets tränare, Nils-Eric Johansson, gladde sig åt Ligacuptiteln:
– Matchen från vår sida var sisådär, vi fick inte igång något flow i vårt spel, men samtidigt försvarade sig Elfsborg väldigt fint. Det gjorde våra killar också, och det var mycket kamp på slutet. Samtidigt är det här fantastiskt kul för killarna, och det finns mycket att ta med sig i form av erfarenheter och lärdomar, konstaterar han.

Samtliga vinnare av Ligacupen 2022:
P16: IF Elfsborg
P17: AIK
P19: BK Häcken