Lena Engström blir ny operativ chef på Svensk Elitfotboll. Lena har sin bakgrund i bland annat i rid- och travsporten och börjar sin anställning inom kort.

Lena har sin bakgrund inom Svensk Travsport, bland annat som operativ chef. Den senaste anställningen var som VD för Svensk Travsports rättighetsbolag Troperty, där hon hade uppdraget att skapa ett bolag med inriktning på att hålla samman och utveckla travets digitala rättigheter. Lena var ansvarig för att bygga upp den verksamheten, och arbetade med det tills den övergripande strategin för bolaget ändrades. Därmed öppnades i stället möjligheten för att ta detta uppdrag på Svensk Elitfotboll.

– Det känns väldigt roligt att börja på Svensk Elitfotboll. Jag har nyfiket följt SEF:s utveckling genom det samarbete som travsporten, fotbollen och ett antal andra idrotter har tillsammans med Handelshögskolan och att nu få bli en del av organisationen är otroligt stimulerande.  Jag drivs av utveckling och den andan är väldig tydlig här.  Jag ser fram emot att jobba inom en organisation och i ett team som vill framåt. Att dessutom få göra det i en verksamhet som betyder så mycket för så många människor, det är få förunnat, säger Lena Engström och fortsätter.

Lena Engström-1

– Jag är ödmjuk inför att fotbollen på många sätt är en nya arena för mig, men väljer att se det positivt att jag kommer in med en annan bakgrund. Jag har gjort samma resa tidigare. När jag började på Svensk Travsport hösten 2007 var travsporten ny för mig. Det ska bli spännande att göra om den utvecklingsresan, nu med fotboll i fokus.

På Svensk Elitfotboll innebär rollen som operativ chef att Lena kommer att ansvara för att sy ihop den växande verksamheten, se till att medarbetarna jobbar så effektivt som möjligt och får det stöd de behöver samt maximera effekten av SEF:s arbete ut mot klubbarna.

– Lenas roll som operativ chef inom travsporten var egentligen en kopia på det vi söker inom fotbollen. Lena tillför dessutom unik värdefull digital kunskap för oss med erfarenheterna från Troperty och hos oss blir hon en viktig kugge för att hålla ihop en växande verksamhet, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll. Vi har tredubblat våra intäkter, och mer skall det bli för att ge maximal support och ekonomi till våra medlemsklubbar. Då behöver vi också rätt kompetens för att säkerställa det, vilket Lena kommer bidra med.

Lena Engström tillträder på sin tjänst som operativ chef på Svensk Elitfotboll i början av mars.