Svensk Elitfotbolls arbete med spelansvarsfrågor och anti matchfixning fick under onsdagen i samband med ett frukostseminarium utrymme i Riksdagen.
– Det var ett väldigt bra seminarium. Jag berättade om vårt och idrottens arbete med förebyggande, utredande, samverkande och påverkande, säger Anders Wikström, ansvarig för ligaintegritet på Svensk Elitfotboll.

På frukostseminariet medverkade runt 60 personer från de flesta partierna i Riksdagen. Anders Wikström berättade för politikerna om det integritetsarbete som Svensk Elitfotboll gör tillsammans med elitfotbollens huvudpartner Unibet, till exempel utbildningarna i ansvarsfullt spelande och anti matchfixning samt om tillsättandet av Integrity officers i klubbarna.

 – Jag lyfte också det vi anser vara framgångsfaktorer: samverkan inom idrotten, med spelbolag, med staten och med polisen, säger Anders Wikström.

Efter seminariet fortsatte Anders Wikström med kunskapsspridning till politiker som dröjt sig kvar och ville ha mer input från elitfotbollens del i frågan.