Svensk Elitfotboll (SEF) och DreamHack Sports Games (DHSG) har tecknat ett nytt långsiktigt samarbete angående eAllsvenskan – som inleds under våren 2021 som en del av EA SPORTS FIFA Global Series. Med detta samarbete kommer SEF att kunna ta sina esportaktiviteter till nästa nivå och fortsätta att utöka sin räckvidd till en stor publik genom elitfotbollsklubbarnas supporterbas.

Svensk Elitfotboll representerar de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Idag har 17 av dem aktiva esportlag.

– FIFA-spelandet i Sverige har fortsatt växa och tar allt mer plats på den stora fotbollsscenen. Vi vill göra eAllsvenskan till en självklar ingrediens och extra krydda i våra föreningars verksamhet och organisation. Det är med stor tillförsikt som vi ser fram emot ett utökat långsiktigt samarbete med DreamHack, för att tillsammans ta nya kliv framåt när det gäller utvecklingen av eAllsvenskan, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

DreamHack Sports Games driver eFotbollsligor i två andra länder. I Danmark med eSuperliga och i Nederländerna med eDivisie. DreamHack ligger dessutom bakom golfens första esportinitiativ, European eTour. Med eAllsvenskan stärker organisationen sin position på den nordiska marknaden.

– Eftersom esport fortsätter att växa och frodas har övergången från traditionella sport-IP till eSport blivit avgörande för att nå nästa generation av sportentusiaster. Vi är väldigt glada av att kunna engagera de allsvenska supportrarna och välkomna dem till eSportresan, säger DreamHack Sports Games VD Roger Lodewick. 

– Vi uppskattar detta samarbete med SEF och ser fram emot att dela nästa äventyr med den skandinaviska communityn.

eAllsvenskan:
eAllsvenskan har avgjorts i två säsonger. 2019 blev Malmö FF mästare och 2020 vann Örgryte IS turneringen. Totalt har 17 av 32 svenska elitklubbar ett esportlag.

Läs mer på eAllsvenskans hemsida