Svensk Elitfotboll presenterar bilföretaget MG Sverige som ny officiell bilpartner till ligorna Allsvenskan och Superettan.
– Vi har med detta avtal etablerat inledningen av ett långsiktigt samarbete på liganivå som bägge parter är mycket nöjda över, säger Jan Karlsson försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Från och med 2023 kommer MG Sverige att vara officiell bilpartner till Svensk Elitfotboll. Avtalet är inledningsvis tre år och sträcker sig från den 1 januari 2023 till och med 2025.

MG Sverige grundades i mars 2021 och har sedan dess lyckats göra ett stort avtryck på den svenska elbilsmarknaden. Redan 2022 blev MG det femte största elbilsmärket i Sverige och målet är att göra elektrisk körning tillgängligt för alla.

– Vi har på kort tid vunnit en stor marknadsandel och vår ambition är att bli det mest sålda elbilsmärket i Sverige. MG är elbilsmärket för alla, och eftersom fotboll är den största sporten i Sverige känns det här samarbetet helt rätt för oss, menar Johan Lindström, Head of Sales and Brand på MG Sverige.

Svensk Elitfotboll ser fram emot samarbetet med MG och tror mycket på företagets vision om elektrifiering av den svenska bilmarknaden.

– MG Sverige är en perfekt partner för oss i vårt fortsatta arbete med ligornas utveckling. MG:s höga ambitionsnivå gällande utvecklingen av elbilsanvändandet går hand i hand med det samhällsansvar som vi inom elitfotbollen i Sverige tar, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.