Förra veckan träffades Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Hockeyliga (SHL) i syfte att inhämta inspiration från varandras verksamheter. Ett viktigt utbyte då organisationerna möter många liknande utmaningar och möjligheter. Svensk Elitfotboll stod som värd för arrangemanget som bestod av bland annat föredrag, gruppdiskussioner och en fotbollsmatch.

Dagen startades upp med föredrag där representanter från Svensk Elitfotboll gav en inblick i hur elitfotbollen arbetar med bland annat hållbarhet, anti matchfixning och matchförberedelser. Deltagarna blev sedan fördelade i olika grupper för att diskutera sina utmaningar och lösningar inom respektive arbetsområden; ekonomi, sport, kommunikation, säkerhet, kommersiellt eller digitalt.

– Jag upplevde att vi fick bra utbyte, framför allt under gruppdiskussionerna. De öppnar upp för att hämta inspiration och lära från varandra. I vår grupp diskuterade vi bland annat utmaningar kring säsongsplanering, agenter och avtalsfrågor, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Kvällen bjöd på en match mellan AIK och BK Häcken, där alla deltagare fick chansen att bekanta sig ännu mer med varandra.

– Från Svenska Hockeyligans sida är vi väldigt glada över att vi har fått till det här erfarenhetsutbytet med Svensk Elitfotboll. Även fast vi sysslar med två olika idrotter och olika förutsättningar, delar vi fortfarande samma typer av utmaningar och möjligheter. Denna gång fokuserade vi en del på Svensk Elitfotbolls hållbarhetsarbete, vilket var väldigt intressant. Fotbollen och ishockeyn står för ett stort och viktigt samhällsarbete som de största idrotterna i Sverige, menar Johanna Alba, Kommunikationschef på Svenska Hockeyligan.

Det gemensamma arrangemanget för Svensk Elitfotboll och Svenska Hockeyligan har lagt en god grund för fortsatt samverkan. Samtalen och utbytet mellan organisationerna kommer att fortsätta framöver.