Är du en lösningsinriktad och noggrann person som trivs med att arbeta i en bred roll med eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och där du får vara del av ett lag som arbetar för att utveckla den svenska elitfotbollen? Då kan det vara dig vi söker!

Om Svensk Elitfotboll
Svensk Elitfotboll, SEF, är en intresseorganisation för alla föreningar i Allsvenskan och Superettan. SEFs uppdrag är att vara ledande i utvecklingen av den svenska elitfotbollen på klubbnivå, sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt. Verksamheten omfattar bland annat att ansvara för utveckling av ligan, planering för våra 480 matcher, publik- och supporterfrågor, teknisk utveckling, marknadsföring, försäljning av centrala avtal och att ge service till våra medlemsklubbar.
SEF har de senaste åren arbetat med en tydlig strategi och satsning med syftet att åstadkomma en positiv utveckling för klubbarna i Allsvenskan och Superettan såväl som för ligan i sin helhet. Glädjande nog har denna satsning varit framgångsrik och det har skett stora framsteg. Bland annat har publiksiffror, supporterintresse och de ekonomiska förutsättningarna utvecklats starkt.

På kontoret bredvid Friends Arena i Solna finns en sportfunktion som innefattar bland annat ansvaret för ligorna, säkerhets- och evenemangsfrågor. Till den här funktionen söker vi nu en ligakoordinator!

Om rollen
Arbetet handlar om att stötta SEF:s ligaansvariga i att koordinera arbetet med ligan i frågor som rör serieplanering, spelordning och andra tävlingsfrågor, sportdata, handlägga och föredra ärenden i disciplin- och besvärsutskottet samt arbeta med att uppdatera och utveckla Elitfotbollsmanualen. Som ligakoordinator har du en mängd kontakter både internt och externt, till exempel med klubbar och övriga berörda och det är viktigt att du trivs i den rollen.

Utöver ovanstående tillkommer projekt och andra frågor av administrativ karaktär samt dagliga kontorssysslor. Sammantaget krävs att du som person är prestigelös och flexibel i ditt sätt att åta dig arbetsuppgifter.


Din profil
För att lyckas i denna roll ser vi att:

  • Du har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbete
  • Du är duktig på att självständigt hantera ditt arbete, inom givna ramar
  • Du har erfarenhet av att jobba inom fotbollen och har förståelse för tävlingsfrågor inklusive regelverk
  • Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya verksamheter och rutiner
  • Du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta med programmen inom Office-paketet.
  • Du behärskar svenska och gärna engelska i tal och skrift

När det kommer till personliga egenskaper är du strukturerad och självgående och du har god administrativ förmåga. Du är vidare serviceinriktad och förstår vikten av samverkan för att leverera på vårt gemensamma uppdrag. 

Övrigt: 
Anställningsformen är tillsvidare och avser heltid med oreglerad arbetstid. Arbetet utgår från SEF:s huvudkontor i Solna. Anställningen inleds som en provanställning i sex månader. Antalet semesterdagar, försäkringar och pension följer gällande ”Branschavtal Idrott” samt gällande lagar.

Start: Snarast eller enligt överenskommelse

Har du frågor? Kontakta någon av oss nedan:

Frågor om tjänstens innehåll: kontakta gärna Ola Rydén, ligaansvarig, 070-190 06 90. 

Frågor om SEF, anställningen etc: kontakta gärna Svante Samuelsson, sportchef, 070-688 70 77

Ansökningar med bilagor/referenser mailas senast den 1 december till svante.samuelsson@svenskelitfotboll.se. Märk ansökan ”Ansökan Ligakoordinator”.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.