I brist på vanlig fotboll så bänkade sig stora skaror fotbollsintresserade framför datorn i helgen för att se sina spelare delta i en FIFA-turnering. Det gick bra för Sveriges bidrag i den internationella tävlingen Stay and Play Cup. Djurgårdens Jesper Karlström tog sig hela vägen till final och AIK:s Nabil Bahoui åkte ut i förlängning i sin semifinal.

De skandinaviska klubbarna gick urstarkt genom turneringen. Inför semifinalerna var både AIK och Djurgården kvar, likaså danska Bröndby IF och FC Köpenhamn.

Jesper Karlström och hans Djurgården hade innan semifinalen slagit spelaren från Valencia CF, Borussia Dortmund och Liverpool FC innan det var dags att ta sig an Bröndy IF.

För Nabil Bahoui och hans AIK så hade vägen till semifinal gått via segrar mot spelaren från PSV Eindhoven, Manchester City och Olympique Lyon.

Jesper Karlström gjorde en fin semifinal och besegrade Bröndby efter förlängning och gick till final. För Nabil Bahoui blev det svårare och en helsvensk final uteblev när FCK blev för svåra.

FC Köpenhamn och spelaren Mohamed Daramy skulle visa sig vara starkast även i finalen mot Djurgården och Jesper Karlström. FCK tog hem totalsegern efter förlängning men båda de svenska deltagarna kan vara stolta över sin insats och den exponering de gett till sin klubb. Visa av matcherna följdes av över 75 000 åskådare via nätet.

Totalt deltog 20 europeiska klubbar med en spelare från egna fotbollslaget vardera i turneringen.

Samtliga matcher i turneringen som är ett samarbete mellan EA, FIFA och de deltagande klubbarna streamades på EA SPORTS FIFA kanal på Twitch och som en del av turneringen kommer EA även att skänka $1 miljon USD till Global Giving’s Coronavirus Relief Fund i kampen mot covid-19.