Varbergs BoIS segrade även i returmötet med Östers IF – och spelar därmed i Allsvenskan 2023.

Varbergs BoIS – Östers IF: 2–1
Varbergs BoIS spelar i Allsvenskan även under kommande år. Från torsdagens inledande kvalmatch borta mot Östers IF hade man med sig en 2–1-ledning. I söndagens avgörande returmöte vann man med samma siffror – och totalsegern skrevs därmed till 4–2.

Det var efter 26 minuters spel som Robin Tranberg rullade in ledningsmålet efter framspelning från Oliver Alfonsi. En ledning som laget hade med sig in i pausvilan. 20 minuter in i den andra halvleken skakade gästande Östers IF liv i det här mötet i form av ett kvitteringsmål. Målet gjordes av Jesper Jonasson Westermark via nick och innebar att man då var ett mål från ett förlängningsläge. Men istället var det Varbergs BoIS och Tobias Carlsson som kunde punktera den här tillställningen. I den 75:e matchminuten skarvades ett långt inkast vidare från Joakim Lindner – och vid den bortre stolpen dök nyss nämnde Carlsson upp och nickade in 2–1 i matchen.

Några fler mål blev det alltså inte sedan. Varbergs BoIS spelar i Allsvenskan även under 2023.