Helsingborgs IF berättar att polisen i samarbete med klubben har identifierat 19 personer från oroligheterna i samband med den avslutande kvalmatchen mot Halmstad den 20 november.
– Dessa personer kommer kallas till förhör och för vidare handläggning av åklagare, säger Sven Holgersson, Lokalpolischef i Helsingborg.

Identifieringen har skett med hjälp av tekniska hjälpmedel på den nya arenan, bland annat övervakningskameror. Med hjälp av både internt och externt filmmaterial har polisen fått fram identiteterna på de personer som nu misstänks för den större ordningsstörning som förekom efter slutsignal i matchen.
– Många av dessa var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet. Det blir nu åklagare som tar ställning till åtal och till av polisen sökta tillträdesförbuden, säger Sven Holgersson enligt Helsingborgs hemsida.

Bland brottsmisstankarna finns bland annat våldsamt upplopp men även brott mot ordningslagen. Polisen har gott hopp om att framöver identifiera fler personer som deltagit i oroligheterna.

– Vi kommer från klubbens sida att stänga av dessa 19 personer så snart det är möjligt rent formellt. Denna incident har fördjupat vårt samarbete mellan polis och klubben ytterligare, säger klubbdirektör Mats-Ola Schulze.