20 spelare från Allsvenskan inleder 2017 med att åka ner till Abu Dhabi tillsammans med Janne Andersson. Sverige möter Elfenbenskusten och Slovakien under årets januariturné.
– Vi tar ut spelare som kan bli aktuella för A-landslaget. Främst lite yngre men också andra, inte jättegamla, säger Janne Andersson på landslagets presskonferens.

Vinterturnéns landslagstrupp kallas ofta det allsvenska landslaget. 2017 års trupp är inget undantag. 20 av de 24 spelarna i truppen kommer från Allsvenskan. IFK Norrköping och Malmö FF är de klubbar som fick med flest spelare, fem stycken vardera.

Förbundskaptenen tycker att truppen var klurig att ta ut och säger att han fått en del nej från framför allt klubbarna i Danmark. Janne Andersson betonar också han har tagit ut en trupp med spelare som kan bli aktuella för kommande A-landslagsspel. Bland de uttagna finns AIK:s 17-åring Alexander Isak.
– I den här truppen är det självklart att han ska vara med. Det ska bli roligt att se honom och lära känna honom, menar Janne Andersson.

Landslaget åker ner till Förenade Arabemiraten och Abu Dhabi den 3 januari och möter Elfenbenskusten den 8 januari. Turnén avslutas sedan med match mot Slovakien den 12 januari.

Truppen i sin helhet:
Målvakter:
Peter Abrahmansson, BK Häcken
Patrik Carlgren, AIK
Andreas Linde, Molde

Försvarare:
Franz Brorsson, Malmö FF
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Pa Konate, Malmö FF
Joakim Nilsson, Elfsborg
Emil Salomonsson, IFK Göteborg
Anton Tinnerholm, Malmö FF
Jacob Une Larsson, Djurgårdens IF
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

Mittfältare/Anfallare:
Joel Allansson, Randers FC
Sebastian Andersson, IFK Norrköping
Niklas Bärkroth, IFK Norrköping
Viktor Claesson, Elfsborg
Per Frick, Elfsborg
Saman Ghoddos, Östersund
Alexander Isak, AIK
Mikael Ishak, Randers FC
Alexander Jeremejeff, Malmö FF
Oscar Lewicki, Malmö FF
David Moberg Karlsson, IFK Norrköping
Kristoffer Olsson, Midtjylland
Ken Sema, Östersund