Dalkurd köpte inför den här säsongen Richard Yarsuvat från Norrby. Den 25-årige anfallaren har den här säsongen gjort 15 mål på 24 matcher i Superettan och berättar nu för futsalmagasinet.se om hur Futsalen hjälpt honom i karriären.
– Futsalen har betytt mycket för mig, säger Yarsuvat i intervjun.

Yarsuvat gjorde 19 mål i Norrby i Division 1 under 2016 och för nuvarande leder han skytteligan i hela Superettan med femton gjorda mål. Yarsuvat har sin bakgrund i Borås AIK futsal och menar att den sporten har givit honom många färdigheter som han har med sig även till den vanliga fotbollen.

– Futsalen ger mig det där lilla extra som kan vara bra att ha där ute när man spelar elitfotboll, touch, teknik och bollkontroll bland annat, säger Yarsuvat till futsalmagasinet.se

Richard Yarsuvat var med och spelade upp Borås AIK till Svenska Futsalligan (SFL) och 2016 gick Borås futsallag till SM-final mot Uddevalla i Futsalligan men Yarsuvat fick inte vara med, eftersom han just hade skrivit kontrakt med Dalkurd i Superettan. I stället blev det flytt till Borlänge och Dalkurd där han också gjort succé och nu leder skytteligan i ett lag som leder Superettan. Just nu är fokus på Dalkurd men om det blir futsal sen igen, eller kanske ett utlandsäventyr, får framtiden utvisa.

– Mitt mål just nu för framtiden är att få vara med och leda Dalkurd upp i allsvenskan. Om jag gör mål i allsvenskan och presterar där kanske man kan börja tänka längre än så.

Totalt gjorde Richard Yarsuvat sex mål i SFL.

Fakta SEF och Futsalligan:
I samband med det senaste Medlemsmötet för samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan så behandlades frågan om Futsal, och det beslutades att starta ett samarbete med Svenska Futsalligan och klubbarna uppdrog till SEF att verka för att Futsalen integreras i Svensk Elitfotboll i en egen Futsalsektion.

Arbetet med att införliva SFL i SEF får nu ökad kraft i och med SEF-klubbarnas stöd, och nödvändiga konsekvensbeslut kommer att tas på SEF:s kommande medlemsmöten för att fullborda processen.