Hammarby IF:s CSR-ansvarige Abel Abraham är Årets revanschist. Under högtidliga former fick Abel mottaga priset ur Anders Carlbergs minnesfond som delas ut av Fryshuset.
– Jag är sjukt hedrad. Jag var inte alls beredd på det här, det var en chock, säger en glad Abel Abraham.

Fryshuset delar varje år ut hederspris och stipendier till minne av grundaren Anders Carlberg. Priserna ur Anders Carlbergs minnesfond  går till personer som är förebilder genom sitt arbete för att påverka och göra skillnad i samhället.

Juryn har i år utsett Abel Abraham som vinnare i klassen Årets revanschist. Årets revanschist delas ut till en ung person som trots motgångar och få eller inga resurser styrt sin energi i en positiv och samhällsnyttig riktning och ger tillbaka till samhället i sann Anders Carlberg anda. Det är en ödmjuk Abel som tar emot sitt stipendium.

– Jag hade kunnat välja ut tio andra på min hemgård hemma i Rinkeby som också förtjänar det här men nu var det jag som fick det.

FryshACarlbergpris-270 Arne Hyckenberg

Abel som ursprungligen kommer från Rinkeby och som har studerat på Linköpings Universitet sökte i många år jobb efter hemkomsten till Stockholm. Det resulterade i 273 ansökningar utan att Abel fick komma på en enda intervju. Av en slump kom Abel i kontakt med Hammarby IF och fick därigenom hjälpa till med biljettförsäljningen. I Hammarby har Abel avancerat och ansvarar nu för klubbens CSR-arbete och nystartade Samhällsmatchen, där han nyligen var med och arrangerade klubbens första Karriärdag.

Abel Abraham mottog under torsdagseftermiddagen sitt pris under en ceremoni på Fryshuset i Stockholm.

Fryshuset skriver:
Abel Abraham lever verkligen efter Anders Carlbergs mottot att alltid tända ett ljus när det är mörkt. Det är hans framgångsrecept och det smittar av sig på omgivningen. Abel, som är från Rinkeby, sökte efter sin masterexamen mer än 273 jobb utan att få napp. Trots det gav han aldrig upp hoppet om att få det jobb han förtjänade. Genom sin passion för fotboll kom han så småningom in på biljettförsäljningen på Hammarby fotboll, men drivkraften att skapa förändring ledde honom vidare. Idag är han Manager för Samhällsansvar på Hammarby Fotboll och har redan rört om i fotbollssverige, bland annat genom projektet ”Samhällsmatchen”.”

Läs mer om Abel Abraham på Hammarbys hemsida eller i Dagens Industri Weekend.