AIK erbjuder i samarbete med barnrättsorganisationen Maskrosbarn ett julaftonsfirande för undgomar med svåra hemförhållanden.
”Det finns grupper i samhället dit julens budskap aldrig når”, skriver AIK i ett pressmeddelande.

Julaftonsfirandet kommer att äga rum i Mall of Scandinavia och kommer vara helt alkoholfritt. AIK och Maskrosbarn kommer att vara på plats med ungdomar och ledare från klockan 13:00 på julafton och barn mellan 13-19 år som har svåra hemförhållanden är välkomna att ta del av ett julbord som klubben dukat upp.

AIK skriver:
Jul i allmänhet, men speciellt Julafton, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det som vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns ungdomar i Sverige som lever med föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. För dem kan julen och Julafton bli en av de värsta perioderna på året – med krossade drömmar, alkohol, bråk och otrygghet. AIK Fotboll vill med ett försök att skänka en fin upplevelse för dessa ungdomar, bjuda in till ett julbord på självaste Julafton för att fira den tillsammans med oss.

Läs mer på AIK:s hemsida.

Illustration: AIK Fotboll